بازارایابی الکتروینک
بازاریابی در تعریفی تبلیغ و تحویل کالا و خدمات به افراد و سازمانها تلقی شده است. بازارابی محدوده وسیعی را دربر میگیرد و شامل مواردی چون کالا، خدمات، تجربه، رویداد، افراد، مکانها (مدیریت توریسم) دارایی (امکانات، موسسات مالی و اعتباری)، سازمان (ایجاد و خلق ذهنیت مثبت، تصویر مثبت در ذهن مشتری)، اطلاعات و ایده است. بازاریابی از دیدگاه پیتر دراکر افزایش فروش است که با مولفههای راحتی مشتری، ارتباطات و راهحل مشتری مشخص میشود.
در بازارهای امروز از آنجایی که رقابت در امر فروش زیاد است لازم است همه واحدهای هر شرکت نهایت تلاش خود را بکار گیرند تا بهترین عملکرد را داشته باشند. برای هر بازاریابی سطوحی در نظر گرفته شده است که با تعامل و برقراری ارتباط مناسب با هر سطح میتوان به موفقیتهای شایانی دست یافت. در اینجا ضروری است هریک از سطوح بازار تعریفی روشن شود:
وجود بازار یکی از سطوح بازاریابی است که در تعریف به مجموعه خریداران بالقوه یا بالفعل یک محصول اطلاق میگردد و در نقطه مقابل آن مجموع فروشندگان هستند که صنعت را تشکیل میدهند.
مشتریانی که تمایل به خرید کالا یا خدماتی را داشته باشند بازار بالقوه خوانده میشوند که یکی دیگر از سطوح بازاریابی هستند و هرگاه دو عامل درآمد و دسترسی به محصول را داشته باشند، مشتری واقعی یا بالفعل تلقی میگردند. از دیگر مولفههای بازاریابی بازار قابل دسترسی است که به مجموعهای از مشتریان اطلاق میگردد که ضمن دارا بودن قدرت خرید، تمایل به خرید نیز دارند همچنین این افراد دسترسی کافی به خرید کالا یا خدمات را دارند.
در علوم اقتصادی برای بازاریابی انواعی در نظر گرفته شده است که بازاریابی محیطی، سببی، اینترنتی، حضوری و … در این میان قابل ذکرند. پیشرفتهای عصر امروز و جهانی شدنی که شاهد آن هستیم، تحولات بزرگی را در بازارهای امروز بوجود آورده است و محدوده آنها را گسترش داده است. در بازارهای جهانی امروز تجارت با شیوههای بازاریابی گذشته امکانپذیر نیست و به همین دلیل است که نقش بازاریابی الکترونیک به عنوان یکی از انواع بازاریابیهای نوین روز به روز پررنگتر میشود.
این نوع از تجارت همانطور که از اسمش پیداست از طریق اینترنت صورت میپذیرد. در جوامع امروزی نسبت به گذشته به لحاظ دانش و آگاهی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات شاهد رشد زیادی هستیم. به موازات این رشد و توسعه در این حوزه دولتها به این باور رسیدهاند که به خودکفایی کامل در همه امور نرسیدهاند تا نیازمند دولتهای دیگر نباشند لذا مسئله نیاز اقتصادی همچنان دلیل تجارت بین افراد و حتی دولتها است.
امروزه تجارت الکترونیک به سه صورت دیده میشود: تجارت دولت با دولت که اشاره دارد به فروش کالا و خدمات از یک کشور به کشور دیگر، مانند فروش نفت از ایران به دولتهای مختلف. تجارت دولت به شرکت، در این مدل از تجارت الکترونیک، خریدار و فروشنده دولتها و شرکتها هستند مانند فروش خودرو از یک شرکت خودروسازی به وزارتخانهای خاص. در نهایت نوع سوم، تجارت دولت با مشتری است. در این مدل دولت اقدام به فروش کالا یا خدمات به افراد جامعه یا مشتریان میکند.
برای آگاهی کامل از اینکه بازاریابی الکترونیک چیست؟ چه امکاناتی در اختیار سازمانها قرار میدهد، بررسی چگونگی حفظ ارتباط متقابل خریدار و فروشنده، چگونگی جذب و حفظ مشتری، عوامل مهم در بازاریابی الکترونیک و… دانلود فایل pdf کامل این مقاله ضروری است.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]