کسب و کار اینترنی
به کسبوکاری که از طریق شبکه اینترنت و بهصورت الکترونیک انجام شود، کسب و کار اینترنتی میگویند. در چنین کسبوکاری تمام افراد از فروشندگان و شرکا تا مشتریان با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. این روزها تعداد کسبوکارهای اینترنتی رو به فزونی است و این به دلیل آسان بودن این محیط است که نحوه برقراری ارتباط را بسیار تسهیل کرده است. همچنین بستر گسترده برای بروز خلاقیت و نوآوری در محیط کسبوکارهای اینترنتی هم در رشد چشمگیر آنها بیتأثیر نیست.
کسبوکار اینترنتی، نسبت به تجارت الکترونیک مفهوم کوچکتری دارد. در کسبوکار اینترنتی تمام فعالیتهایی که در زمینه بازاریابی، مالی، خریدوفروش و … هستند مورد بررسی است اما در تجارت الکترونیک تنها یک موضوع بررسی میشود که آن خرید و فروش زیرمجموعههای کسبوکار اینترنتی است.
ازجمله انواع کسب و کارهای اینترنتی میتوان موارد زیر را نام برد:
۱- ایجاد اجتماعات آنلاین ۲- خرید، فروش و حراج کالاهای مختلف ۳- تبلیغات اینترنتی ۴- ارائه خدمات تخصصی به دیگران ۵- سرمایهگذاری مشترک ۶- خدمات مرتبط با ایمیل و … .
کسبوکارهای اینترنتی دارای محدودیت ایده نیستند و به دلیل مزایایی که دارند راه مناسبی برای ایجاد درآمد محسوب میشوند. از مزایای کسب و کار اینترنتی میتوان به: راهاندازی ساده – سرمایهگذاری مالی اندک – ساعت کاری منعطف – رقابت با بزرگان ارتباط ساده با مشتری و … را نام برد.
در ابتدا نیاز است که شما فرصتها و بازار هدف خود را شناسایی کنید و مطابق با آن محصول و یا خدمات موردعلاقه خود را استفاده کنید. در مرحله بعد شما نیاز به یک دامین و هاستینگ خواهید داشت تا بتوانید یک سایت را در اینترنت طراحی کنید و برای خود در اینترنت یک موقعیت ایجاد کنید. در مرحله بعد برای معروف کردن خود چند خدمت رایگان ارائه کنید و با بازاریابی ایمیلی افراد را به وبسایت خود دعوت کنید. با تولید محتوا میتوانید جایگاه خود را در موتورهای جستوجوگر ارتقا بدید و با تبلیغات اینترنتی مشتریان جدیدی به دست آورید. از همه مهمتر نوع ارتباط با مشتریان است که اگر پشتیبانی شما مناسب باشد، آنها تبدیل به مشتریان دائمی شما خواهند شد.
یک سایت برای کسب و کار اینترنتی نیازمند بخشهای مهمی است. اولین بخش که بیشترین بازدید را دارد صفحه اصلی شما است که باید بسیار زیبا طراحی شود. در بخش دوم قسمت صفحات محصولات/خدمات شما است که کاربر از طریق مشاهده آن تصمیم میگیرید از شما استفاده کند یا خیر. صفحه تماس با ما نیز یکی از صفحاتی است که کاربر میتواند با شما ارتباط برقرار کند و اگر این صفحه وجود نداشته باشد، کاربر راهی را برای برقراری ارتباط با شما نخواهد داشت. قوانین در سایت یک بخش فوقالعاده است که میتوانید شما در آن بندهایی را تعیین کنید تا کاربران از قوانین شما آگاه شوند و بدانند باید چگونه از سایت شما استفاده کنند.
شاید شما هم در پیدا کردن ایده دچار ابهام شده باشید. منابع ایده به شما کمک میکند تا بتوانید ایدهای را پیدا کنید و متناسب با نیاز کاربران خود نیز به سود برسید.
اولین منبع ایده مصرفکنندگان شما هستند؛ شما باید بدانید که صرف کننده شما چه چیزی میخواهد و چه چیزی برای او مهمتر است. شما باید سعی کنید تا نیاز اساسی او را رفع کنید؛ پس ایده شما باید در نیازهای مصرفکننده باشد.
دومین منبع ایده شرکتهای موجود است. با تحقیق باید بفهمید که چه شرکتهایی کار شما را انجام دادهاند تا بتوانید بهتر از آنها کارها را انجام بدهید و موفق شوید.
شبکههای توزیع منبعی دیگر برای شما هستند زمانی که شما به فکر یک ایده هستید باید به شبکههای توزیع نیز فکر کنید. اگر ایده شما نمیتواند با شبکههای توزیع درستکار کند آن را کنار بگذارید چراکه در آینده شکست خواهد خورد.
در کل با تحقیق و توسعه میتوانید به ایدههای مناسبی برسید اما عملی کردن ایده بسیار مهمتر از خود آن خواهد بود چراکه ایدههای بسیار زیادی هستند که به ذهنها رسیدهاند اما هیچکسی برای عملی کردن آن پا جلو نگذاشته است.
کسب و کارهای اینترنتی بهترین بستر برای کشف فرصتها و خلق ایدههای نو برای بهرهبرداری از آنها است. برای آشنایی با مفاهیم فرصت و ایده و همچنین مطالب کاملتر در ارتباط با کسب و کارهای اینترنتی، دانلود و بررسی فایل PDF کامل این مقاله که حاصل پژوهشهای آقای حسین پالیزدار است مفید خواهد بود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]
در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعهی آن برای شما سودمند واقع شود.