کارآفرینی
قبل از ارائه تعریفی از کارآفرینی، باید بر این نکته تأکید داشته باشیم که پژوهشگران تعریف یکسانی از کارآفرینی ندارند و هر یک بسته به نوع نگاه خود، تعریف خاصی از این پدیده ارائه دادهاند؛ اما بهطور کل میتوان کارآفرینی را فرآیندی که بتواند با تکیهبر خلاقیت، چیز تازهای را همراه با ارزش جدید با استفاده از زمان، منابع، ریسک و بهکارگیری همراهان به وجود آورد تعریف کرد. کارآفرینی تنها فردی نیست، کارآفرینی میتواند سازمانی هم باشد، حتی شرکتهای بزرگ، چه دولتی و چه خصوصی، هم میتوانند کارآفرین باشند.
امروزه حتی برخی سخن از دولت کارآفرین به میان آوردهاند. انگیزههای متفاوتی برای کارآفرین شدن میتوانند مؤثر باشند که ازجمله آنها: نیاز به موفقیت، نیاز به کسب درآمد و ثروت، نیاز به داشتن شهرت و مهمتر از همه نیاز به احساس مفید بودن و استقلالطلبی را میتوان نام برد. برای راه انداختن یک کسبوکار و موفقیت در آن، لازم است که کارآفرین به چند موضوع توجه ویژه داشته باشد که در این مقاله در ارتباط با آن موضوعات مانند نگارش طرح تجاری و بررسی آن، مدیریت نیروی انسانی موردنیاز و بازاریابی بحث شده است.
طرح کسبوکار سندی است که در توصیف و تبیین یک ایده محوری بهمنظور ایجاد یا توسعه یک کسبوکار نگاشته میشود. این طرح سندی مکتوب است که درباره جزئیات یک کسبوکار (موجود یا پیشنهادی) و نحوه اجرا یا توسعه آن صحبت میکند. طرح کسبوکار سبب میشود که صاحب ایده، شناخت بهتر و کاملتری از طرح خود به دست آورد و از منظرهای گوناگون به بررسی طرح خود بپردازد.
از فواید تهیه طرح کسبوکار میتوان به فراهم شدن امکان جذب سرمایه اشاره کرد. با این طرح میتوان درخواست وام نمود یا زمینه همکاری گروهها و افراد دیگر را فراهم نمود، همچنین در زمان طراحی نقاط قوت و ضعف را بهتر شناخته میشوند. طرح کسبوکار برای استفادهکنندگان نیز فوایدی دارد همچون: ارائه چشمانداز و درک بهتر از آینده طرح، فراهم شدن امکان ارزیابی به این معنا که فرصتی است که امکان تصمیمگیری در مورد سرمایهگذاری را تسهیل مینماید و مشخص کردن حدود انتظارات.
گام بعدی پس از مشخص شدن اهداف، چشماندازها، منابع مالی و استراتژیهای کلی سازمان، تأمین نیروی انسانی برای پیشبرد این اهداف و تحقق چشماندازهای سازمانی است. بهمنظور تصدی پستهای خالی ابتدا باید دید چه ویژگیهایی لازم است و بعد باید افرادی انتخاب شوند که اصلح باشند و نیازهای سازمان را برآورده کنند.
مصاحبه نقش حیاتی در جذب نیرو ایفا میکند، انتقال انگیزه و افزایش تمایل کارجو به کار در سازمان و شناخت کارجو ازلحاظ مهارت و توانایی و استعداد و انگیزه ازجمله اهداف اساسی مصاحبه است. استراتژی سازمانهای موفق در تأمین منابع انسانی موردنیاز، پس از جذب نیروهای بااستعداد، آموزش و تربیت نیروها به نحوی است که مطلوب سازمان باشد. دیگر وظیفه حساس کارآفرینان؛ انگیزه بخشی و بالا بردن توان محرک کارکنان است در این خصوص برنامههای انگیزشی برای هر سازمان متفاوت است و سازمان باید با توجه به موقعیت و شرایط خود مفیدترین برنامه انگیزشی را پیدا کند.
همسو با کارآفرینی، با مفهوم بازاریابی مواجهه هستیم که اهمیت و حیاتی بودن نقش آن در پیشبرد و پیشرفت مسیر و اهداف کارآفرینان واضح است. بازاریابی یک استراتژی است که توسط یک شرکت در جهت برقراری ارتباط با مشتری استفاده میشود. برای جذب و جلب نظر مشتری به یک محصول یا خدمت در بازار هدف، شرکتها از روش خلاقانه و یا پیشتر بکار گرفتهشده برای مواجهشدن با رقبا و حضور در عرصه بازار خود را آماده میکنند. بازاریابی به شیوههای مختلفی انجام میگیرد ازجمله: بازاریابی اینترنتی، بازاریابی دهانبهدهان و … .
بازاریابی اینترنتی یکی از شیوههای کمهزینه و مؤثر بازاریابی است که بر دو محور اساسی استوار است: ۱ ـ فراهم آوردن امکان خریدوفروش بهصورت اینترنتی، ۲ ـ تبلیغات و معرفی محصول از طریق اینترنت.
خرید اینترنتی شکلی از خرید کالا است که طی آن مشتری با استفاده از فناوری اطلاعات و با مراجعه به پایگاههای مجازی فروش کالا، اطلاعات مربوط به کالا را دریافت و بر اساس آن اقدام به خرید میکند. در این شیوه از خرید، خرید بیدردسر و آسان است و میتوان کالای تحقیقشده را خرید یعنی کسب اطلاعات در فرایند این نوع از خرید نسب به خریدهای سنتی، به شکل جامعتری است.
شیوهای است که طی آن انگیزه و دلیلی به افراد جامعه منتقل میشود تا در مورد خدمات و کالاهای شرکت شما باهم به صحبت بپردازند و مفهوم جدیدی نیست. از دلایل برتری این نوع از بازاریابی میتوان به سه موضوع اشاره کرد. اول؛ اینکه اطلاعات مربوط به کیفیت محصول یا خدمات هر سازمانی بهسرعت در میان گروههای مختلف مصرفکننده منتشر میشود. دوم؛ تأثیرگذاری بر نظرات گروههای مرجع، بهسرعت میتواند گروههای مختلف مصرفکننده را نسبت به خرید یا وفاداری نسبت به نام تجاری ترغیب نماید. سوم؛ جمله کیفیت ما بهترین است یعنی اگر از محصول ما رضایت داشته باشند خود نوعی تبلیغ برای ماست.
با دریافت این فایل PDF کامل این مقاله که حاصل پژوهشهای امیر کرملو است میتوانید ضمن دسترسی به توضیحات کامل در خصوص انواع شیوههای بازاریابیها و ویژگیهای هرکدام که بهطور مختصر به آنها اشاره شد، در رابطه با چگونگی نگارش طرح کسبوکار و نکاتی که در رابطه با آن باید رعایت شود، اطلاعات مفیدی کسب کنید.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]
در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعهی آن برای شما سودمند واقع شود.