بازاریابی ویروسی - بازاریابی - مارکتینگ - ویرال مارکتینگ - بازاریابی شبکه ای
بازاریابی ویروسی برای رسیدن به شبکه ­ای از مشتریان
آذر 2, 1399
رشد اقتصادی - رفاه اقتصادی - مدیریت - اقتصاد
رشد اقتصادی و ابعاد آن
آذر 2, 1399

کارآفرینی در عصر فناوری اطلاعات و خلاقیت

عصر فناوری اطلاعات - تکنولوژی - عصر نوین - کارآفرینی

عصر فناوری اطلاعات

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

مقدمه

در عصر اطلاعات و به پیروی از آن اقتصاد شبکه شده کنونی تاثیرات روش‌های کاری سنتی روز به روز کاهش می‌یابد. روش‌های شغلی معمول به واسطه تغییر فناوری به سرعت در حال ادغام شدن هستند و اینترنت و دیگر فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی این امکان را به وجود می‌آورند که کارهای گروهی بدون محدودیت مکانی ساماندهی شوند، چیزی که از آن به زوال فاصله یاد می‌شود.

تحولات انقلابی اخیر که از آن با عنوان اتقلاب اطلاعات یاد می‌شود از همگرایی بین فرایند توسعه اطلاعات و فرایند توسعه فناوری ارتباطات، به نوبه خود منجر به چالش‌ها و فرصت‌های جدیدی بر سر راه اشتغال شده است که خود مستلزم انتخاب راهبردی نو برای ورود به قرن 21 است. کارآفرینی و خلاقیت مهمترین راهبردی است که برای پاسخگویی به چالش‌ها و بهره‌گیری از فرصت‌های بالا پیش‌بینی می‌شود. در این مختصر ماهیت کارآفرینی و خلاقیت تشریح می‌شوند و مشخصه‌های آنها و رابطه بین آن دو و تعیین جایگاه آنها در عصر اطلاعات بیان می‌شوند.

فناوری اطلاعات - انقلاب سوم - کارآفرینی نوین - فناری اطلاعات و ارتبطات - دوره تکنولوژی

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات

در عصر حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال تاثیرگذاری بر همه مراحل زندگی است. فناوری اطلاعات عبارت است از گردآوری، ساماندهی، ذخیره و نشر هر گونه اطلاعات اعم از صوت، تصویر، متن یا عدد که با استفاده از ابزارهای رایانه‌ای و مخابراتی صورت می‌گیرد. این فناوری توانایی انسان را توسعه می‌دهد و به او در دستیابی و گسترش ذخیره‌سازی، بازیابی، پردازش، به کارگیری و ایجاد اطلاعات با سرعت و حجم زیاد یاری می‌رساند. پایگاه‌های داده رایانه‌ای به طور وسیعی برای ذخیره انواع اطلاعات محرمانه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به کار گرفته می‌شوند.

بخوانید  جایگاه یابی و معرفی استراتژی‌های آن

از سویی فناوری اطلاعات و ارتباطات، اصول اخلاقی را که بر اساس باورهای رفتاری و استانداردهای صحیح و نادرست و عادات اجتماعی شکل می‌گیرد، تغییر می‌دهد و موجب خلق شخصیت‌های جدید، گروه‌ها، سازمان‌ها و سایر شکل‌های اجتماعی – اقتصادی و گروه‌بندی‌های سیاسی شده است. در واقع فناوری اطلاعات و ارتباطات، تحولات همه جانبه‌ای در مبنای زندگی انسان آغاز کرده است. کانون این دگرگونی چیزی است که کاستلز آن را انقلاب تکنولوژی اطلاعات نامیده است. انقلابی که اقتصاد سراسر گیتی را به صورت شبکه‌ای به هم پیوند داده است و صورتی جدید در اقتصاد، اجتماع و دولت آفریده است.

انقلاب سوم صنعتی - عصر فناوری اطلاعات - تکنولوژی - عصر تکنولوژی

عصر سوم حیات بشری

با این انقلاب بود که نظام اتحاد شوروی از هم پاشید و نظام سرمایه‌داری دستخوش تجدید ساختار شد، الگوی روابط نیروی کار و سرمایه به صورت افزایش قدرت سرمایه در برابر نیروی کار تغییر پیدا کرد. همانطور که شاهدیم ساختار اشتغال در حال عوض شدن است، روابط کارگر و کارفرما از صورت قراردادهای اجتماعی خارج می‌شود.

مشارکت زنان در امورات اقتصادی توسعه روزافزون داشته است که جلوه‌ای از حضور انسان در عصر جدید است که کاستلز از آن به عنوان جامعه شبکه‌ای یاد می‌کند. وی بر این باور است که نوع انسان از آغاز پیدایش تاکنون دو دوره از زندگی را پشت سر گذاشته و اینک وارد دوره سوم یعنی عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات شده است. دوره اول با سلطه طبیعت بر فرهنگ و کوشش انسان برای بقا در برابر نیروهای سهمگین طبیعی مشخص می‌شود. دوره دوم با انقلاب صنعتی مصادف است و مشخصه آن تلاش پرثمر برای تسلط بر طبیعت و شکست دادن نیروهای آن است و اکنون بشر به دوره تازه‌ای از تاریخ وارد شده است.

بخوانید  مدیریت روابط مشتریان CRM

برای اطلاع از دلایل کارآفرینی از جمله کمک به معضل اشتغال و ماهیت عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کمک به این امر، دانلود فایل pdf نوشته مشترک افضل‌السادات حسینی و نورالدین محمودی که در کنفرانس ملی کارآفرینی، خلاقیت و سازمان‌های آینده منتشر گردیده است، توصیه می‌شود.

 

 

شما می توانید فایل PDF این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

برای بازیابی رمزعبور لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد نمایید.

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.