پرورش کارکنان
قدرت ذهن ما برای رسیدن به اهدافمان بسیار زیاد است و تنها کافیست تفکرات محدود را معکوس سازیم. ما باید ایمان داشته باشیم که رویاهایمان ممکن است تحقق پذیرند و از آنها استفاده کنیم. ما میتوانیم موفق شویم اگر بخواهیم، پس باید بزرگ فکر کرد.
در ابتدا لازم است از واژههایی مانند وظیفه، مسئولیت، جوابگویی، اختیار و قدرت، تعاریف مشخصی داشته باشیم:
وظیفه؛ مجموعه فعالیتها و نقشهایی است که برای هر سمت تبیین و تعیین شده است. مسئولیت؛ آمادگی، توانایی و پذیرش بالقوه، برای انجام وظایف سازمانی است و جوابگویی نیز پاسخگو بودن و توانایی بالفعل در برابر ما فوق نسبت به نتیجه کار است. اختیار؛ وجود آزادی در چارچوب مقررات و الزامات به منظور اتخاذ تصمیم برای انجام وظایف محوله است و قدرت هم به معنی میزان ظرفیت و توانایی هر فرد شاغل در تحمیل نظر خود به دیگران است.
به طورکلی کارکنان باید وظایف خود را به خوبی بشناسند تا بتوانند آنها را به نحو احسن انجام دهند و همچنین لازم است تا از اهداف سازمان خود یا آن بخش و قسمتی که در آن کار میکنند، آگاهی داشته باشند. کارکنان باید نسبت به انجام امور محوله متعهد باشند و نظم و انظباط سازمان خود را درک کرده و آن را بپذیرند و همچنین با همکاران خود ارتباطی صحیح و موثر برقرار کنند.
یک کارمند باید منطقی باشد، منطقی فکر کند و منطقی رفتار کند، باید بکوشد خود را بسازد و از شرایط نا ایمن کار، سرپرست و مدیر خود را آگاه کند. در این ارتباط کارکنان لازم است که طریق انجام کار و سلسله مراتب را بدانند، منافع سازمان را بر منافع خود ترجیح دهند و امانتدار اسرار اداری باشند و آنها را حتی برای نزدیکان خود بازگو نکنند. باید بدانند که انتظارات از موقعیت و جایگاه شغلی وی چیست و چگونه به نحو مطلوب قابل اجرا است.
شرایط کار در جوامع صنعتی دارای ویژگیهای متفاوت از گذشته است به نحویی که در این شرایط، کارها پیچیدهتر و تعداد و نوع کارها، رقابت در تنوع محصولات و تکنولوژی زیاد تر شده است. سازمانهای زیادی در جوامع برای کارهای مختلفی ایجاد شدهاند و انسان بیشتر در مقام دستور دهی قرار گرفته و بیشتر کارها را ماشینها انجام میدهند و در نتیجه کار فیزیکی کمتر شده است در مقابل کار فکری کارکنان افزایش یافته است و کارهای دقیق و تکراری و به ماشینها سپرده شدهاند.
پرورش کارکنان متعهد، وظیفهشناس و متخصص مهمترین وظیفه مدیریت در هر سازمان است که اصول و ظوابط خاص خود را میطلبد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
این روش در میان همکاران در ایجاد تعصب کاری به سازمان و همکاران بسیار موثر است. آنچه در این خصوص مهم است و باید مورد نظر قرار بگیرد این است که ارزیابی عملکرد، با تمرکز بر کارهای موفقیت آمیز و مثبت کارکنان آغاز شود.
انظباط عبارت است از کنترل رفتار اعضاء سازمان برای رسیدن به معیارها و هدفهای سازمان. اهمیت برقراری نظم در جلوگیری از هرج و مرج و حفظ هماهنگیهای لازم برای تحقق اهداف سازمان است. همچنین برقراری و حفظ انظباط در جهت کمک به حفظ و بقای سازمان، کنترل منابع و جلوگیری از حرز رفتن آنها و تلاش برای ارتقاء سطح منابع (نیروی انسانی، ماشین آلات، دانش و …) در سازمان بسیار مؤثر است.
واژه ارتباط (COMMUNICATION) از ریشه لاتین “COMMUNIS” به معنای اشتراک گرفته شده است. این کلمه در زبان و ادبیات فارسی به معنای پیوند دادن و ربط دادن کاربرد داد. ارتباط در مفهوم گسترده آن، برای بیان هر نوع انتقال اطلاعات به کار میرود. در یک مفهوم دقیقتر، انسان از مفهوم ارتباطات، یک جریان دو سویه تفهیم و تفاهم میان دو موجود زنده را درک میکند. ارتباطات، نوع خاصی از رفتار اجتماعی یا رفتار متقابل هستند که طی آن مفهوم مورد نظر مستقیماً به کمک تجهیزات انتقال پیام، به گیرنده منتقل میشود. فقدان دانش و اطلاعات، مشخص نکردن اولویتها به طور دقیق، وجود شکافهای ارتباطی، گوش نکردن، کمبود وقت، خوب فکر نکردن، زود نتیجه گرفتن و بی انگیزگی و … از جمله عوامل بازدارنده در ایجاد ارتباط صحیح و مناسب در محیط کار هستند.
موضوع مهم در رابطه با ارتباط کارکنان بحث همکاری است. همکاری بدون شک اهمیت ویژهای در کار و زندگی اجتماعی هر فرد دارد. برای آشنایی با بیشتر با اصول اخلاقی و کاری در بحث همکاری و همچنین توضیحات کاملتر در ارتباط با مباحث مطرح شده، دانلود و بررسی فایل PDF کامل این مقاله مفید خواهد بود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]