نگاهی به اینترنت اشیاء، کارکردها و مراحل تکامل آن

محرک‌های موفقیت در امر کسب و کار
محرک‌های موفقیت در امر کسب و کار
مهر 3, 1398
علم-علم چیست-فلسفه-فلسفه علم-کارکلاسی-مانی شجاعی-
علم چیست؟
مهر 3, 1398
اینترنت اشیاء-اشیاء-سئی هوسمند-اینترنت-تکنولوِژی-فناوری-کارکلاسی-مانی شجاعی

اینترنت اشیاء

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

جرمی ریفکن اتصال هر شئ به هر کس در یک شبکه جهانی یکپارچه را اینترنت اشیاء می‌نامد . چندین حوزه کاربردی وجود دارد که تحت تاثیر ظهور اینترنت اشیاء قرار دارند و دسته‌بندی‌های متفاوت برای کاربردهایی ارائه شده‌ است که می‌توان آنها را طبق نوع دسترسی شبکه، پوشش، مقیاس، ناهمگونی، تاثیر و میزان دخالت کاربر تقسیم‌بندی کرد

اولین تحقق اینترنت اشیاء در قالب برچسب‌های RFID نهفته شده در اشیا شبکه Presto در سال ۱۹۹۸ بود. این کارکرد برای ده سال بیشتر جنبه تحقیقاتی داشت تا اینکه وزارت دفاع آمریکا از پیمانکاران و فراهم کنندگان خواست تا کالاها را برای کنترل موجودی با برچسب RFID تجهیز کنند، رونق در بازار RFID باعث شد تا افکار به سمت اینترنت اشیاء برود. در سال ۲۰۰۸ گروهی از شرکت‌ها اتحاد IPSO را تشکیل دادند تا ایده استفاده از پروتکل IP در شبکه اشیاء را ترویج بدهند.

از دیگر موارد کاربرد اینترنت اشیاء اتصال افراد و تجهیزات، منابع طبیعی، شبکه‌های حمل و نقل، عادات مصرف و هر جنبه‌ای از زندگی اقتصادی و اجتماعی به پلت loT  هستند. همچنین این شبکه جهانی، اشیاءِ هوشمند را با استفاده از فناوری‌های توسعه یافته اینترنت به هم متصل می‌کند تشکیل دهنده مجموعه‌ای است از فناوری‌های پشتیبان لازم برای رسیدن به چشم‌انداز جهانی و نرم‌افزارهای کاربردی و سرویس‌هایی که از این تکنولوژی بهره می‌برند تا فرصت‌های کسب و کار جدیدی ایجاد کنند.

از دیدگاه ریفکن همه این اتصالات موجب انقلاب صنعتی سوم خواهد شد که نه تنها ارتباط ما با ماشین‌آلات را دوباره تعریف خواهد کرد بلکه منجر به سرنگونی نظام سرمایه‌داری و تقریباً صفر شدن هزینه تولید کالا خواهد شد.

بخوانید  توسعه کارآفرینی در چین

 

انتظارات و موانع و ارکان ساخت loT

در استفاده از loT  انتظارات و موانعی وجود دارند از جمله ارائه سطح بسیار بالایی از عدم یکنواختی. به این معنی که اشیائی که از لحاظ کاربردی، فناوری و قابلیت با یکدیگر متفاوت هستند. از دیگر موارد در این ارتباط توانایی کنترل مصرف برق و همچنین کوچک بودن اکثر حسگرها، هزینه پایین، کارکرد ساده و نیز حفظ حریم خصوصی وعمومی و نیز مسائل امنیتی دولتی و اسرار تجارت شرکت‌ها هستند.

از نقطه نظر مفهومی، loT بر اساس سه رکن ساخته می‌شود که مرتبط با قابلیت‌های اشیاءِ هوشمند است این قابلیت‌ها عبارتند از: قابلیت شناسایی که در آن هر شئ بتواند خودش را بشناساند، در قابلیت برقراری ارتباط هر شئ قادر است ارتباط برقرار کند و در نهایت در قابلیت تعامل هر شئ باید بتواند تعامل برقرار کند.

حال بهتر است با کیفیت  این اشیاءِ هوشمند آشنا شویم: اشیاءِ هوشمند موجودیت‌هایی هستند که یک تجسم فیزیکی و یک مجموعه ویژگی‌های فیزیکی مرتبط ( اندازه ، شکل و … ) دارند و یک مجموعه از حداقل ویژگی‌های ارتباطی مانند توانایی کشف و پذیرفتن پیام‌های ورودی و پاسخ به آنها دارند. از دیگر ویژگی‌های آن‌ها منحصر به فرد بودن شناسه آن‌ها است. دارا بودن حداقل یک نام و یک آدرس مرتبط و نیز برخی از قابلیت‌های محاسباتی اولیه از دیگر ویژگی‌های اشیاءِ هوشمند است. همچنین ممکن است دارای ابزاری برای حس کردن یک پدیده فیزیکی (مانند دما ، نور) یا ابزاری برای اثرگذاری روی واقعیت فیزیکی باشند. با این حال همیشه بر سر راه هر چیز خوبی، مجموعه‌ای از چالش‌ها وجود دارد.

بخوانید  درمان افسردگی با اشتغال

 

چالش‌های اینترنت اشیاء

با ظهور مفهوم اینترنت اشیاء در سال ۲۰۰۵ چالش‌های زیادی همراه آن متولد شدند که در ابعاد گوناگون بررسی می‌شوند:

  • بعد استقراری؛ که توان و حافظه حسگر و همچنین هزینه را از نظر می‌گذراند.
  • بعد تکنیکی؛ استاندارد سازی، تعامل و ناهمگونی دستگاه‌ها، محدودیت مسیر، مقیاس‌پذیری، تبادل فراگیر داده از طریق فناوری بی‌سیم، مدیریت انرژی، مکان‌یابی و ردیابی و نهایتاً خودسازمان‌دهی.
  • بعد امنیت و حریم خصوصی؛ محرمانگی داده و حریم خصوصی.
  • بعد جامعه و سیاست‌های دولتی؛ که ناظر بر سیاست دولتی و جامعه هستند.

برای آگاهی کامل از وضعیت اینترنت اشیاء در عصر حاضر و آینده روند تکامل اینترنت اشیاء که در دو مرحله انجام می‌گیرد و… دانلود فایل pdf کامل این مقاله نوشته ریحانه شادلو توصیه می‌گردد.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعه‌ی آن برای شما سودمند واقع شود.

لینک کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.