عوامل موثر بر کارآفرینی دانشگاهی

منابع انسانی-مدیریت-مدیریت منابع انسانی-پرورش منابع انسانی-نقش های منابع انسانی-مانی شجاعی
نقش‌ های پرورش منابع انسانی
مهر 2, 1398
مذاکره-مدیریت-موفقیت در مذاکره-مدیریت مذاکره-مذاکره موفق-مانی شجاعی
آشنایی با چالش‌ها و تکنیک‌های فرایند مذاکره
مهر 2, 1398
کارآفرینی-دانشگاه کارآفرین-کارآفرینی دانشگاهی-اشتغال زایی-توسعه کارآفرینی-فرهنگ کارآفرینی-مانی شجاعی

کارآفرینی دانشگاهی

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

تغییر و تحول در شرایط و نیازهای جامعه، تغییر و تحول در رسالت دانشگاه‌ها را سبب شده است. به این ترتیب که رسالت اولیه آنها که آموزش بوده، به سمت و سوی پژوهش تغییر مسیر داده و با تحولات بعدی به سمت کارآفرینی رفته است. عوامل مختلفی از جمله افزایش تعداد دانش‌آموختگان مراکز آموزش عالی و کاهش بودجه دولتی در اواخر قرن بیستم، حاکمیت دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های دولتی را به چالش کشاند. حال ضروری است ببینیم کارآفرینی در دانشگاه‌ها در پی کدام ضرورت ایجاد شده است؟

 

عوامل ایجاد کارآفرینی دانشگاهی

به طور اجمال می‌توان علل خلق این پدیده را در افزایش تعداد دانش‌آموختگان، بیکاری روزافزون و بحران اشتغال جوانان خصوصاً دانش‌آموختگان دانشگاهی، تغییر در انتظارات متقاضیان دانشگاه‌ها، رقابت، نیازهای متغیر بازار، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی به افراد جامعه، انقلاب کیفیت و بهره‌وری جستجو کرد.

از دیگر دلایل این مورد، تغییر در دانش، مدیریت دانش و تجاری‌سازی دانش است، ضرورت به کارگیری فناوری‌ها و تحول در آموزش‌های سنتی و گرایش به سمت آموزش‌های نو و پژوهش‌های کاربردی هستند و نیز سایر مواردی که موجب تحول در رسالت، نقش و کارکردهای دانشگاه‌ها شده است. کارآفرینی دانشگاهی و ایجاد دانشگاه کارآفرین به عنوان یکی از ابزارهای حیاتی و راهبردی و موضوعی کلیدی در آموزش عالی ضرورت یافته است. حال باید دید چه دلایلی مبنی بر خلق و آفرینش این پدیده وجود دارد؟

 

کارآفرینی؛ مولفه‌ای برای هستی

کارآفرینی-اشتغال-توسعه-توسعه کارآفرینی-فرهنگ کارآفرینی-اشتغال زایی-مانی شجاعیدر عصر حاضر اکثر صاحبنظران دانشگاهی، کارآفرینی را شرط هستی و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تلقی می‌کنند. دلیلی که آنها در این ارتباط بیان می‌دارند این است که در عصر توسعه فناوری‌های پیشرفته و صنایع دانش‌محور در اقتصاد جهانی، منطقه‌ای و حتی محلی، تنها از طریق تقویت تعامل و پیوند دانشگاه‌ها و بنگاه‌ها است که می‌توان با بحران‌های گسترده و فراگیر کنونی مبارزه کرد. درواقع کارآفرینی دانشگاهی حاصل‌جمع دو جریان یادشده یعنی کارآفرینی سازمانی و نظام نوین آموزش عالی و پژوهشی جدید است و اخیراً مورد توجه همه کشورهای پیشرفته دنیا قرار گرفته است.

بخوانید  رابطه بین کارآفرینی، نوآوری و توسعه پایدار در کشورهای اروپایی

از بعدی دیگر دانشگاه‌ها از غنی‌ترین مراکز علمی – پژوهشی در تولید دانش و فناوری همواره نقشی کلیدی و حیاتی در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اطراف خود داشته‌اند. اگرچه خود تحت تاثیر مستقیم دگرگونی‌های محیطی بوده‌اند. یکی از این نقش‌ها و تاثیرات محیطی در قالب کارآفرینی دانشگاهی بروز و ظهور یافته است. آموزش‌های کارآفرینی و ایجاد مراکزی بدین منظور و همچنین رشد و انجام اقدامات اولیه برای توسعه فرهنگ کارآفرینی و در پی آن تجاری‌سازی دانش و اختراعات و ظهور کارآفرینان دانشگاهی و ایجاد شرکت‌هایی دانش بنیان مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته است.

برای اطلاع و آگاهی یافتن از مفهوم تجاری‌سازی و مولفه‌های حاکم بر آن مانند آموزش؛ و نیز طراحی و تبیین الگوی عوامل موثر بر کارآفرینی در جامعه آماری دانشگاه پیام‌نور  دانلود فایل pdf نوشته فتاح شریف‌زاده و همکاران که همه موارد برشمرده را پوشش می‌دهد ضروری است.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.