قوانین حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان

اقیانوس آبی - استراتژی اقیانوس آبی - بازاریابی - خلق بازار - مدیریت بازاریابی - کارآفرینی - کسب و کار - مانی شجاعی
استراتژی اقیانوس آبی
مرداد 23, 1398
موانع اجتماعی کارآفرینی زنان
چالش‌ها و موانع اجتماعی کارآفرینی زنان
مرداد 23, 1398

دانش‌بنیان - استارتاپ - کارآفرینی - توسعه - خلاقیت - مانی شجاعی - توسعه اقتصادیمیانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

شرکت‌های دانش‌بنیان مؤسسات خصوصی یا دولتی هستند که باهدف افزایش علم و ثروت، توسعه‌ی اقتصادی بر پایه‌ی دانش و همچنین انجام تحقیقات با اهداف علمی و اقتصادی ایجاد می‌شوند. فعالیت این شرکت‌ها در راستای گسترش اختراعات و نوآوری و درنهایت تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه، شامل طراحی، تولید کالا و خدمات در حوزه‌ی فناوری‌های برتر و با ارزش‌افزوده فراوان، به‌ویژه تولید نرم‌افزارهای مربوط انجام می‌شوند.

 

اقدامات حمایتی

در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات و طرح‌های تشویقی متنوعی در نظر گرفته شده است که جنبه‌های مختلف فعالیت این شرکت‌ها را دربر می‌گیرند. معافیت‌های مالیاتی و همچنین سهولت در قوانین ثبت و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان ازجمله حوزه‌هایی هستند که برای آن‌ها قوانین حمایتی در نظر گرفته شده‌ است. علاوه بر موارد ذکرشده قوانین گمرکی و حمایت‌های صادراتی از دیگر جنبه‌های حمایتی برای این شرکت‌هایی هستند که می‌توانند نقش اساسی در توسعه اقتصادی جامعه به همراه داشته باشند.

 

ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان

دانش‌بنیان - شرکت دانش بنیان - تأسیس شرکت دانش بنیان - ارزیابی شرکت دانش بنیان - نوآوری - فناوری - خلاقیت - استارتاپ - مانی شجاعیشرکت‌های دانش‌بنیان ملاک‌ها و شاخص‌های مشخص و ویژه‌ای برای ارزیابی و دسته‌بندی دارند ازجمله سطح فناوری؛ این‌که شرکت‌ها در چه صنعتی و در چه سطحی از فناوری فعالیت دارند ملاک مهمی برای ارزیابی آن‌ها به شمار می‌آید. مرحلۀ تولید شاخصه دیگر در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان است که برای بررسی و ارزیابی این شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شود.

از ملاک‌های دیگری که برای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان درنظر گرفته می‌شوند، نوآوری و طراحی محصولات و خدمات بر پایه تحقیق و توسعه است. نوآوری در شرکت‌های دانش‌بنیان و برای مقایسه آن‌ها ملاک بسیار بااهمیت و حتی شاید مهم‌ترین معیار است چراکه اساس این شرکت‌ها ایجاد توسعه اقتصادی و اجتماعی و بر اساس خلاقیت و نوآوری است.

بخوانید  نگاهی به کارآفرینی اجتماعی

 

تیم ارزیابی

تیم‌های ارزیابی مورداستفاده متشکل از سه نقش سرارزیاب، کارشناس حسابداری و کارشناس فنی هستند. کارگزاران تیم‌های ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان الزامات بسیاری را در فرایند ارزیابی لحاظ می‌کنند که ازجمله آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • بازدید از شرکت‌های متقاضی، بررسی اسناد مالی و حسابداری و ارزیابی اولیه صلاحیت آن‌ها
  • استعلام از مراجع تخصصی مرتبط جهت ارزیابی شرکت‌های متقاضی در صورت لزوم
  • اعلام سریع و محرمانه نتایج ارزیابی به دبیرخانه کارگروه

 

دانش‌بنیان - شرکت دانش بنیان - ارزیابی - هزینه یابی - ارزیابی شرکت دانش بنیان - مانی شجاعی - توسعه اقتصادیمحاسبه هزینه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان

هزینه ارزیابی شرکت‌های متقاضی، بر اساس معیارهای ذیل به‌صورت سالیانه از طرف دبیرخانه کارگروه تعیین و در اختیار کارگزار قرار می‌گیرد:

– اندازه شرکت متقاضی بر اساس شاخص‌هایی نظیر تعداد کارکنان، حجم و تعداد اسناد مالی و …

– مکان شرکت متقاضی داخل یا خارج شهر

– میزان فاصله و مسافت بازدیدها

– و …

شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسزایی در ایجاد توسعه اقتصادی دارند و از همین رو موردتوجه و حمایت دولت‌ها هستند. به همین دلیل قوانین خاصی هم برای آن‌ها تدوین‌شده است. برای آشنایی با گروه‌های اصلی و قوانین مربوط به آن‌ها، همچنین توضیحات کامل‌تر در رابطه با موضوعات مطرح‌شده و آمارهای مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان، دانلود و بررسی فایل PDF کامل این مقاله مفید خواهد بود.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعه‌ی آن برای شما سودمند واقع شود.

بخوانید  نوآوری؛ عامل توسعه چین

لینک کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.