میانگین زمان مطالعه: 2 دقیقه
زنجیره تأمین شامل تمامی فرایندهای مستقیم یا غیرمستقیم در تأمین سفارش مشتری میشود که عموماً با تقاضای مشتری آغاز و با پرداخت وجه توسط او خاتمه مییابد. دلیل وجود هر شرکتی خدمت به مشتریانش است و دلیل وجود هر زنجیره تأمین نیز خدمت به بازاری است که در آن فعالیت میکند. زنجیره تأمین شامل همه فعالیتهای مرتبط با جریان و تبدیل کالاها از مرحله اولیه (استخراج ماده اولیه ) تا مرحله نهایی (کالای آماده برای مصرف ) و نیز جریانهای اطلاعاتی مرتبط با آنها تعریف میشود.
فلسفه وجود زنجیره تأمین درواقع ارضای نیازهای مشتریان در راستای کسب ارزش (مثل سود) برای حلقههای مختلف زنجیره است و هدف هر زنجیره درنهایت بیشینهسازی ارزش ایجادشده توسط حلقهها است.
علت اصلی تمرکز شرکتها بر روی زنجیره تأمین را در دو حالت کلی میتوان جستجو کرد:
اولین بررسیها درزمینۀ اثر شلاقی، توسط فورستر انجامشده است. پنج دلیل عمده بروز اثر شلاقی که توسط لی و همکاران موردبررسی قرار گرفتند:
مدیریت موجودی یکی از مسائل و تصمیمات کلیدی در مدیریت زنجیرههای تأمین مخصوصاً در ابعاد زمانی و تأثیرات آنها بر عملکرد زنجیره است. انواع مسائل موجود درزمینۀ مدیریت موجودی در شرایط گوناگون تحت عنوان سیستمهای موجودی چند سطحی مطرح میشود. درواقع، مسئله سیستمهای موجودی چند سطحی در زنجیرههای تأمین را میتوان تعمیمی بر مدلهای کلاسیک موجودی در نظر گرفت.
در نگرش مسئله گرا تأکید بر روی مسائل مطرح در زنجیره تأمین است. این مسئله به دو گروه مسائل ساختاری یا استراتژیک و مسائل هماهنگی یا عملیاتی تقسیم میشوند.
عمدتاً در رابطه با چگونگی و نحوهی استقرار اجزای مختلف یک زنجیرهی تأمین بحث میکنند.
مسائل هماهنگی عموماً پس از مسائل ساختاری مطرح میشوند و در رابطه با سیاستهای هماهنگی بین اجزای مختلف یک زنجیره تأمین بحث میکنند:
سیاست کنترل موجودی شامل زمان سفارش و میزان سفارش چگونه باید باشد؟
دوره برنامهریزی تولید کوتاهمدت تولید شرکت چند هفته یا ماه باید باشد؟
چه سازمانهایی بهعنوان تأمینکنندگان قطعات شرکت باید انتخاب شوند؟
مسائل مربوط به سیستمهای موجودی چند سطحی را میتوان به دو گروه کلی مسائل واگرا و همگرا تقسیم کرد. تفاوت اصلی بین مسائل این دو گروه درواقع در ساختار زنجیره تأمین مربوط به آنهاست. مسائل سیستمهای موجودی چند سطحی درواقع دستهای از مسائل هماهنگی در زنجیره تأمین هستند که در حل و مدلسازی آنها عموماً از روشهای تحلیلی و شبیهسازی استفاده میشود.
متن فوق بخشی از پروژهای با عنوان سیستم موجودی چند سطحی است که توسط مصطفی ابراهیمی و دوستان، از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر تهیهشده است. برای مطالعه کامل این پروژه میتوانید فایل PDF کامل این مقاله را از پایین دانلود نمایید.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]