در ابتدا خدمت شما دانشجویان عزیز سلام و خیر مقدم عرض میکنم، و بابت ورود شما به کلاس روش تحقیق خوش آمد می گویم. در ابتدا درباره اهمیت تحقیق آن هم به روش علمی و صحیح مختصری عرض میکنم. البته یقیناً این موضوع مطلب آشکاری است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست.
در دنیای امروز که منابع صحیح و غلط بسیاری برای تحقیق و جمعآوری اطلاعات وجود دارد، انتخاب راه و روش صحیح برای رسیدن به هدف تحقیق، مطمئناً موضوع بسیار مهمی است. آموزش روش تحقیق به صورت علمی در فراگیری روش دستیابی به حقایق، و پی بردن و کشف مجهولات محیط اطراف بسیار مهم است. در صورت آموزش این فنون، برای انجام پروژههای تحقیقاتی و نیز پایاننامههای تحصیلی، مهارتهای لازم کسب و این پژوهشها به روش صحیح انجام می شوند و به نتایج موردنظر هم خواهیم رسید.
من، مانی شجاعی به عنوان مدرس، در خدمت شما هستم با ارائهی درس روش تحقیق. در ابتدا وظیفه می دانم شیوه ارزیابی نمرات کلاسی را برای شما بازگو نمایم: نحوه ارزیابی در این درس بهصورت: امتحان پایانترم ۱۴ نمره، امتحان نیم ترم ۴ نمره، کارکلاسی ۳ نمره، پروپوزال پژوهشی ۳ نمره و خلاصه کتاب ۲ نمره. دانشجویان مختارند با توجه به میزان علاقه و تواناییهای خود در یک یا چند مورد از موارد بالا مشارکت کنند و هیچ اجباری در انجام آنها وجود ندارد.
امتحان نیم ترم و پایانترم که روشن است طبق منابعی که در ادامه معرفی خواهد شد و تدریس جزوهای که خدمتتان معرفی شد سؤالاتی طرح میشود و نمرات منظور میشود، در کار کلاسی نیز شما جدای از ۴ نمره میانترم، کار پژوهشی و پروپوزال و خلاصه کتاب و ارائه مطالب مجموعاً ۸ نمره میتوانید دریافت کنید و امتحان پایانترم هم ضمیمه شده و در آخر نمره کلی برای شما منظور میشود. در طول ترم اگر کار ارائه شد و از نکاتی که عرض کردم استفاده کردید که مطمئناً نمرهتان ثبت شده اگر نه، بنده معذور از ثبت نمره کلاسی هستم.
زمان امتحان میانترم در کانال تلگرامی اطلاعرسانی خواهد شد، همچنین زمان ارائهی کار کلاسی از هفته ی چهارم تا ۲ جلسه قبل از اتمام کلاس و زمان ارائه ی خلاصه کتاب از هفته سوم تا انتهای درس است.
منابع درسی برای این درس به شرح زیر است:
۱. روش تحقیق کاربردی- دکتر رمضان حسن زاده
۲. روش تحقیق در علوم رفتاری ۳ استاد
۳. روش پژوهش دکتر طبیبی و همکاران
۴. روش تحقیق با رویکرد عملیاتی علی اکبر زرگرانی- مانی شجاعی
بنده طبق این منابع در قالب فایل پاورپوینت و یک جزوه تکمیلی تدریس میکنم، ذکر این منابع صرفاً به این خاطر است که اگر شما عزیزان علاقهمند به مطالعات مضاف بر توضیحات بنده هستید منابع در دسترسیتان باشد.
در مورد منابع تحقیقاتی باید عرض کنم: تمامی دانشجویان ابتدا باید بنا به سلیقه خویش از طریق ایمیل موضوعی را پیشنهاد دهند و پس از تائید روی آن موضوع کار کنند. اما صرفاً جهت راهنمایی، منابعی را جهت تحقیق پیشنهاد می دهم:
۱. راهنمای نگارش و نشر مقاله علمی: انجمن روانشناسی آمریکا (APA)
اکبر رضایی (مترجم)، احمد علی پور (مترجم) ناشر: کتاب ارجمند
۲. گزارشنویسی راحله انوری ناشر: آها
۳. Essay writing
Abbas Kasrayian, Mohammad Reza Fakhr Rohani
ناشر: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)
۴. روش های پژوهش اجتماعی: رویکردهای کیفی و کمی
لارنس نیومن، ابوالحسن فقیه ی (مترجم) ناشر: ترمه – اسفند، ۱۳۹۵
۵. روش تحقیق کیفی در مکاتب تفسیری (زمینه و کاربرد)
علیرضا محسنی تبریزی ناشر: اطلاعات – آذر، ۱۳۹۵
۶.تحلیل دادههای کیفی با نرم افزار MAXQDA 11
سید صمد بهشتی ناشر: روش شناسان – مهر، ۱۳۹۵
راههای ارتباطی شما با من از طریق هریک از موارد نیز امکانپذیر است:
۱. سایت:mshojaie.com
۲. ایمیل: info@mshojaie.com
۳. بهمنظور ارتباط استاد با دانشجویان عزیز و ارسال فایلهای آموزشی و علمی کانال تلگرامی @l_tnb در نظر گرفته شده است.
از شما دانشجویان عزیز انتظار هست که به موقع در کلاس حضور یابید (۲۰ دقیقه پس از شروع کلاس حضور و غیاب انجام میشود و پس از آن ورود به کلاس آزاد است اما مسئولیت غیبت با دانشجو است.) و در فعالیتهای کلاسی مشارکت نمایید.
و در آخر برای همه ی شما دانشجویان عزیز آرزوی سلامتی و شادی همراه با موفقیت دارم.
[restrict]
دریافت PDF این مقاله
[/restrict]