رفتار کارآفرینانه، راه حل عبور از مشکلات اقتصادی

تأثیر عوامل فناوری اطلاعات بر رفتار کارآفرینانه
تأثیر عوامل فناوری اطلاعات بر رفتار کارآفرینانه
خرداد 1, 1398
عامل توسعه چین
نوآوری؛ عامل توسعه چین
خرداد 1, 1398

کارآفرینی-رفتار کارآفرینانه-حل مسئله-کشف فرصت-توسعه اقتصادی-بازار پویا-مانی شجاعی

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

امروزه کارآفرینی و رفتار کارآفرینانه در بخش‌های و حوزه‌های گوناگون حضور پررنگی پیدا کرده است؛ از دنیای علوم مختلف تا ورزش و هنر و سازمان‌های نظامی و حتی بین کاشفان و کاوشگران!

کارآفرینی دارای سطوح خرد و کلان است و در زمینه‌های مختلف کاربرد بسیار دارد، چراکه یک حوزه علمی جدید در جهان محسوب می‌شود. از سوی دیگر آموختن رفتار کارآفرینانه می‎تواند در ساختن آینده‌ای بهتر و زیباتر کمک‌رسان باشد.

کلمه کارآفرین حدود ۳۰۰ سال قدمت دارد و اولین بار توسط اقتصاددانان به‌کاربرده شد؛ افرادی مانند: ریچارد کانتیلون و آدام اسمیت معتقدند کارآفرینان کسانی هستند که باعث زنده شدن اقتصاد و سازمان کشور می‌شوند. می‌دانید چرا به کارآفرینی “لوکوموتیو توسعه اقتصادی کشورها” می‌گویند؟

جواب این است که کارآفرینان عامل هرگونه تغییر و تحول در توسعه اقتصادی و حتی اجتماعی هستند. در اقتصاد کشورها هرچه تعداد افراد کارآفرین بیشتر باشد می‌توان بازار آن کشور را داغ‌تر و پویاتر دید و این حرارت بازار باعث چرخش چرخ‌های اقتصاد کشور می‌شود.

هرجا که کارآفرینی ایستاده است و خود را به بازارهای کار مختلف وارد کرده است، در اقتصاد بازار آزاد تأثیر زیادی گذاشته است. علاوه بر آن کارآفرینی به دلیل نوآوری‌هایی که به همراه دارد، با معرفی فناوری‌های جدید و پرکاربرد موجب  افزایش بهره‌وری در حوزه‌های مربوط خواهد شد.

تعریف کارآفرینی و رفتار کارآفرینانهکارآفرینی-کارآفرین-کشف فرصت-اشتغال زایی-توسعه اقتصادی-انگیزه-

برای کارآفرینی و یا رفتار کارآفرینانه تعریف ثابتی وجود ندارد. از بین تعاریف مختلف، کارآفرین را می‌توان شخصی دانست که در جستجوی منابع مختلف برای کسب سود بیشتر است، فرصت‌ها را شناسایی می‌کند و از آن‌ها بهترین استفاده را می‎برد.

بخوانید  اصول و مبانی مدیریت

اما گروهی دیگر از محققین بر رفتار کارآفرینانه تأکید بیشتری دارند. گریو و هافر، تعریفی که از رفتار کارآفرینانه ارائه کرده‌اند و آن را به‌عنوان خلق سازمان جدید برای جستجوی فرصت‌ها دانسته‌اند. آن‌ها رفتار کارآفرینانه را در سه سطح طبقه‌بندی کردند:

۱- کشف فرصت‌ها

۲- آسان نمودن فرصت‌ها

۳- انگیزش و پیگیری فرصت‌ها

هر سه این موارد باهم ارتباط تنگاتنگی دارند چراکه یکی از سه رفتار لازم برای ایجاد فضای کارآفرینانه کشف فرصت‌ها است و اگر فرصت‌ها کشف نشوند نمی‌توان چیزی را آسان کرد و اگر هم انگیزه‌ای وجود نداشته باشد که هیچ‌یک از دو مورد قبل اتفاق نمی‌افتد.

جایگاه کارآفرینی در ایران

با اینکه کارآفرینی در جهان نقش گسترده‌ای دارد و بر روی آن بسیار تأکید می‌شود، اما در ایران کمتر به آن توجه شده است. وضعیت اقتصادی کشور ایران و ترکیب جمعیتی آن، باعث شده است تا نیاز به تلاش بیش‌ازپیش برای یافتن راه‌حل‌ها و زمینه‌های مناسب در صحنه اقتصادی کشور احساس شود و بتوان راهی برای پیروزی در مقابل چالش‌های اقتصادی پیدا کرد.

رفتار کارآفرینانه-اشتغال-بیکاری-کارآفرینی در ایران-نظام آموزشی کارآفرینی-مانی شجاعی

اگر سری به آمارهای جهانی بزنیم، مشاهده می‌کنیم که از هر ۶ نفر در کره زمین یک نفر نوجوان است و این یعنی که در طی ۱۰ سال آینده میلیون‌ها فرد جویای کار وجود خواهد داشت و ایران از این نظر با نرخ ۱۳/۲ درصد بیکاری، یکی از کشورهایی است که از این نظر نرخ بالایی را در آینده خواهد داشت و بدتر آنکه پیش‌بینی‌شده است، این نرخ تا ۲۳ درصد نیز خواهد رسید!

رفتار کارآفرینانه، نیاز اقتصاد ایران

با توجه به آمار و ارقام، نرخ بیکاری در ایران بسیار بالا خواهد رفت و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. یکی از کارهایی که می‌تواند از این بحران جلوگیری کند راه‌اندازی نظام آموزشی کارآفرینانه در راستای افزایش قابلیت‌های نوجوانان جامعه است، چراکه نوجوانانی که می‌خواهند وارد کار شوند معمولاً از ابتدا تخصص خاصی ندارند و باید از کمی قبل به فکر ایجاد تخصص در آن‌ها بود. ازاین‌جهت آموزش رفتار کارآفرینانه از کلیدی‌ترین، مهم‌ترین و کاربردی‌ترین مهارت‌ها است.

بخوانید  کارآفرینی در عصر فناوری اطلاعات و خلاقیت

 

مقاله فوق خلاصه‌ای از پژوهش‌های دکتر عظیمه السادات عبداللهی، دکتر سید مسعود پور سعید و دکتر احمد غضنفری است. در این مقاله، به‌صورت کامل از سطوح رفتار کارآفرینانه و میزان توزیع جنسیت و همچنین انواع نظریه‌های کارآفرینی صحبت شده است که توصیه می‌شود با دانلود فایل PDF کامل آن، این مباحث را مطالعه بفرمایید.

شما می توانید فایل PDF این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.