خط‌مشی گذاری در نظام آموزش کارآفرینی در ایران

فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی چیست؟
اردیبهشت 28, 1398
مدیریت-تغییر
مدیریت تغییر و تحول در سازمان
اردیبهشت 28, 1398
نظام آموزشی-آموزش کارآفرینی-کارآفرینی-کارآفرین-توسعه اقتصادی-مانی شجاعی

نظام آموزشی کارآفرینی

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارآفرینی مفهومی چندوجهی و پیچیده است که امروزه توجه زیادی را به خود جلب کرده است و سهم بسزایی در توسعه اقتصادی دارد. توسعه‌ی کارآفرینی به‌عنوان موتور محرکه پیشرفت اقتصادی کشورها، فرآیندی پیچیده، بلندمدت و فراگیر است. کشورهای مختلف جهان، برای توسعه‌ی کارآفرینی اقدامات مختلفی انجام داده‌اند. برای مثال در کشور هند برای تقویت کارآفرینی، سازمان ملی کارآفرینی و توسعه کسب‌وکارهای کوچک ایجادشده و در کشور مالزی نیز وزارتخانه‌ای به این نام در سال ۱۹۷۷ تأسیس شد. در این مقاله قصد داریم تا با شناختی که از اهمیت کارآفرینی وجود دارد، نکاتی را در ارتباط با آموزش کارآفرینی و توسعه این مفهوم بیان کنیم.

نقش دولت‌ها در توسعه و آموزش کارآفرینینظام آموزشی-آموزش کارآفرینی-نقش دولت در کارآفرینی-کارآفرینی-توسعه اقتصادی-مانی شجاعی

دولت‌ها باید برای رقابت پایدار و رشد اقتصادی، تعدادی از سیاست‌های سنتی و ایستا را تغییر دهند و ابتکارهای جدیدی برای تشویق تجارت‌های کارآفرینانه ایجاد کنند. یافته‌ها نشان می‌دهد که میان رشد اقتصادی، سیاست‌های دولت، زیرساخت‌ها، تکنولوژی و کارآفرینی، همبستگی مثبت وجود دارد. سیاست‌های دولت سبب تحریک محرک‌ها و زیرساخت حمایتی می‌شود و فعالیت‌های کارآفرینانه و شرکت‌های تکنولوژیکی را تحریک می‌کند. شرکت‌های کارآفرینانه و تکنولوژیکی نیز با افزایش بهره‌وری باعث پیشرفت، استخدام نیروی کار و ثروت آفرینی می‌شوند. بنابراین، دانش و کارآفرینی دو عامل مهم تولید هستند که باید برای رقابت درصحنه جهانی و مؤثر بودن در آن، برانگیخته شوند.

مهم‌ترین موضوع مرتبط با کارآفرینی این است که کارآفرینی قابل‌ آموزش دادن است و یکی از عوامل مؤثر در توسعه کارآفرینی، توجه خاص به تقویت نظام آموزشی است، امروزه تقریباً در تمام کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه در همه پایه‌های تحصیلی، آموزش و ترویج کارآفرینی جایگاه ویژه‌ای دارد. بررسی‌های انجام‌شده در ایالات‌متحده آمریکا، اروپا و کشورهای جنوب شرقی آسیا نشان می‌دهد که اگر آموزش‌های کارآفرینی در کنار سایر اقدامات ترغیب‌کننده و تسهیلگر قرار گیرند، اثربخشی قابل‌توجهی خواهند داشت.

بخوانید  تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت

نظام آموزش کارآفرینی در ایران

نظام آموزشی-آموزش کارآفرینی-کارآفرینی در ایران-کارآفرینی-کارآفرین-مانی شجاعیازجمله مشکلات و مسائلی که برخی از نظام‌های اجرایی کشور ایران با آن درگیر است فقدان یک سیستم جامع خط‌مشی گذاری است و نظام آموزش کارآفرینی ایران هم از این موضوع مستثنا نیست. در وضعیت موجود مراجع اجرایی، خط‌مشی‌ها دقیقاً مشخص نمی‌شوند و اجرای آن‌ها به شکل مطلوب انجام نمی‌گیرد. درنتیجه مرجع و مکانیزمی جهت نظارت بر حسن اجرای این خط‌مشی‌ها وجود ندارد.

پژوهشگران این حوزه معتقدند که آموزش کارآفرینی در ایران اجرایی و عملی‌ترین استراتژی برون‌رفت از بن بست‌ها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور است و به همین دلیل نیازمند خط‌مشی‌هایی هستیم که بر اساس تجربیات کشورهای پیشرفته و جهان‌سومی از یک طرف و شرایط بومی کشور از طرف دیگر تدوین گردند.

 

این مقاله خلاصه‌ای از پژوهش‌های دکتر مهدی الوانی، محمد مقیمی، عادل آذر و محمدحسین رحمتی است که باهدف ارائه مدل مطلوب خط‌مشی گذاری در آموزش کارآفرینی در ایران با توجه به شرایط بومی کشور تهیه شده است. با دریافت فایل PDF کامل مربوط می‎توانید ضمن مطالعه کامل از نکات و موضوعات مهمی پیرامون خط‌مشی گذاری در نظام آموزش کارآفرینی در ایران و همچنین از نتایج یافته‌های تحقیق در خصوص وضعیت موجود، وضعیت مطلوب و فاصله وضع موجود و مطلوب بهره‌مند گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.