حمل و نقل بین الملل

روش‌های-پرداخت-بین‌المللی
روش‌های پرداخت بین المللی
خرداد 3, 1398
انواع-قراردادهای-تجارت-بین‌الملل
انواع قراردادهای تجارت بین الملل
خرداد 3, 1398
حمل و نقل بین الملل-تجارت بین الملل-بازرگانی بین الملل-تجارت جهانی-مانی شجاعی

حمل و نقل بین الملل

میانگین زمان مطالعه: 4 دقیقه

در ابتدای راه تجارت هزینه زیادی صرف تحقیقات برای شناسایی محصول و بازار هدف می‎شود و پس‌ازآن هم خرید یا فروش در کشوری دیگر هزینه‎های فراوانی را دربر خواهد داشت. تمام این هزینه‌ها باهدف کسب سود انجام می‌گیرند؛ اما مرحله حمل‌ و نقل بخش مهمی از این فرایند است که ثمره این تلاش‌ها را در خود جای داده است.

حمل‌ و نقل ابزاری برای جابجایی کالا، اجناس و انسان‌ها محسوب می‌شود. عرف و قوانین حمل کالا و مسافران و همچنین کاربران حمل‌ونقل شهری دارای تفاوت‌های عمده‌ای هستند؛ اما منظور حمل‌ونقل بین‌المللی کالا جابجایی و حمل کالا از نقطه‌ای در داخل کشور به نقطه‌ای در داخل کشور دیگر با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر آن است.

 ۵ روش حمل‌ و نقل در بازرگانی بین‌المللی

  1. حمل‌ونقل دریایی

  2. حمل‌ونقل جاده‌ای

  3. حمل‌ونقل هوایی

  4. حمل‌ونقل ریلی

  5. حمل‌ونقل مرکب

که در این فصل تعریفی مختصر از آن‌ها ارائه خواهد شد.

  1. حمل‌ و نقل دریایی

تاریخ نشان می‌دهد که از حدود ده هزار سال پیش تمدن‌ها و دادوستد میان مردمان در ساحل دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و دریاها پدید آمده‌اند. بدین ترتیب تجارت و حمل‌ و نقل نیز بر همین اساس آغاز گردید و به‌مرورزمان با پیشرفت جامعه بشری و علم و تکنولوژی، صنعت کشتیرانی و حمل‌ونقل دریایی کالا به مهم‌ترین راه برای حمل‌ونقل تبدیل شد. کشتی‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین جزء در حمل‌ونقل دریایی انواع مختلف با کاربردهای متفاوت را شامل می‎شوند:

 *کشتی‌های حمل عمومی

کشتی‌های حمل کالای عمومی، برای حمل کالاهای گوناگون با ظرفیت‌های متفاوت ساخته می‌شوند و عموماً در این کشتی‌ها انواع کالاها به‌صورت بسته‌بندی‌شده حمل می‌گردند. ظرفیت این کشتی‌ها معمولاً زیر ۱۵۰۰۰ تن است.

بخوانید  طرح تجاری

*کشتی‌های فله‌بر

نوعی کشتی تجاری است که برای حمل کالاهای فله مانند :گندم، سولفور، ذغال سنگ، سنگ‌آهن و غیره استفاده می‌شوند. این نوع کشتی‌ها از اواسط قرن نوزدهم آغاز به رفت‌وآمد در آب کردند و امروزه یک‌سوم ناوگان کشتی‌های جهان را تشکیل می‌دهند.

*کشتی‌های تانکری

برای حمل نفت و محصولات نفتی ساخته‌شده‌اند و سرعت بارگیری و تخلیه در این کشتی‌ها به دلیل استفاده از پمپ مخصوص نسبت به کشتی‌های دیگر بالاتر است.

*کشتی‌های رورو

این کشتی‌ها برای حمل خودرو و سایر محموله‌های طراحی‌شده که روی چرخ قرار دارند استفاده می‌شوند. کشتی رورو دارای پل‌های متحرکی است که امکان ورود و خروج وسایل نقلیه موتوری به داخل کشتی را فراهم می‌سازد. این کشتی با کشتی خودروبر تفاوت دارد . کشتی خودروبر برای حمل خودروهای شخصی و مسافران آن در مسافت‌های کوتاه استفاده می‌شود درصورتی‌که کشتی رورو برای حمل محمولات تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرد و به‌طورمعمول رانندگان خودروها و حتی بخش کشنده تریلی‌ها با این کشتی جابجا نمی‌شوند.

 

  1. حمل‌ و نقل جاده‌ایحمل و نقل بین الملل-حمل و نقل جاده‌ای-ترانزیت جاده‌ای

حمل‌ونقل یا جابجایی انسان و کالاها از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر آغاز و ازجمله خصائص ذاتی و کهن و ماندگار انسان‌هاست، به همین جهت آشنایی انسان با پدیده حمل‌ونقل به زمان‌های باستانی برمی‌گردد و باستانی‌ترین طریقه تجارت هم عبارت است از مبادله کالا با کالایی دیگر که ضرورتاً نیازمند حمل‌ونقل و جابجایی اجناس است. حمل‌ونقل جاده‌ای به‌طور گسترده‌ای در حمل‌ونقل داخلی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

  1. حمل و نقل بین الملل-حمل و نقل هوایی-ترانزیت هواییحمل‌ و نقل هوایی

حمل‌ و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مرسولات پستی مورداستفاده قرارگرفته است. این نوع حمل به دلیل هزینه زیادش معمولاً برای حمل کالاهای گران‌قیمت، سبک و کم‌حجم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

بخوانید  پویایی درون سازمانی، محرک کارآفرینی

 

  1. حمل‌ و نقل ریلیحمل و نقل زمینی-راه آهن-قطار-ترانزیت ریلی-حمل و نقل بین الملل-حمل و نقل ریلی

ایمنی در حمل‌ونقل ریلی نسبت به سایر وسایل نقلیه بیشتر است و معمولاً فراوانی حوادث ریلی پایین ولی شدت اثر آن در صورت بروز چنین حوادثی ازنظر هزینه و اعتبار بسیار بالا است.

 

  1. حمل‌ و نقل مرکب

گاهی اوقات ممکن است استفاده از یک روش صرف در حمل بین‌الملل استفاده نشود و هم‌زمان چند روش مورداستفاده قرار گیرد. ازآنجاکه معمولاً انبار خریدار و فروشنده با بندر، فرودگاه و ایستگاه‌های قطار فاصله دارد، لذا لازم است از کامیون نیز در کنار این روش‌های حمل استفاده کرد.

در فصل بعد و به‌عنوان آخرین موضوع در رابطه با بازرگانی بین‎الملل به معرفی مهم‌ترین انواع قراردادهای بین‌المللی و همچنین بخش‌های یک قرارداد خواهیم پرداخت.

 

شما می توانید فایل PDF این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.