میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه
با وجود اینکه زنان حدود نیمی از جمعیت کنونی کشور را به خود اختصاص دادهاند و اینکه تعداد افراد تحصیلکرده در این میان رو به ازدیاد است اما سهم شایان ذکری در اقتصاد ملی به خود اختصاص نداده است. شرط پایداری در دنیای پرشتاب امروزی استفاده از تمام ظرفیتهای در دسترس است. از طرفی ضروری است تا بستری مناسب برای استفاده از همه توانمندیهایی که به صورت بالقوه در جامعه وجود دارد فراهم گردد تا تواناییهای بالقوه به فعلیت برسند.
کارآفرینی فرآیندی است برای آفرینش ابتکارها و نوآوریها و ایجاد کسب و کارهای جدید و بکر. در شرایطی که اقتصاد امروزی با خطراتی روبرو است کارآفرینی میتواند از طریق ارزشآفرینی و بهرهمندی از منابع در اختیار وارد عرصه اقتصادی میشود.
ارائه کالاهای جدید، ارائه روشهای جدید در فرایند تولید، گشایش بازارهای تازه، یافتن منابع و ایجاد هرگونه تشکیلات جدید در صنعت ذیل کارآفرینی قرار میگیرند. کارآفرینی در جوامع مختلف با عنایت به اختلاف در بینشها و تفکرات که مادر اختلاف شخصیت است و تنوع در فرهنگ را موجب میشود لذا لازم است این تفاوت رفتاری که از این مسئله سرچشمه میگیرد را درک کرد و مورد توجه قرار داد. کارآفرینی یک فعالیت تجاری است که رفتارهایی خاص خود را میطلبد. این رفتارها عبارتند از:
کسی که اقدام به کارآفرینی میکند با عنوان کارآفرین خوانده میشود و او کسی است که با ارزشآفرینی و بهرهگیری مناسب از منابع بتواند در شرایط پر ابهام به ابتکار عمل و نوآوریها در ایجاد کسب و کار دست بزند.
کارآفرینی به دو دسته تقسیم میشود: کارآفرینی آزاد یا مستقل و همانطور که از اسمش پیداست به نوعی از کارآفرینی میپردازد که فرد به صورت آزاد یا مستقل فعالیت کارآفرینانهای را به ثمر میرساند در نقطه مقابل این نوع از کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی قرار دارد که به فرآیندی نظر دارد که در آن محصولات یا فرایندهای نوآوری شده از طریق ابقا و ایجاد فرهنگ کارآفرینانه در یک سازمان از قبل تاسیس شده بروز و ظهور مییابد. به عبارت دیگر فعالیت کارآفرینانهای که از منابع و حمایت سازمان برای دستیابی به نتایج نوآورانه برخوردار است.
کارآفرینان با متصوف شدن به ویژگیهایی توانمندیهای لازم برای به انجام رساندن این امر خطیر دارند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
مطالعات و پژوهشهای صورت گرفته در ارتباط با کارآفرینان مبین این مطلب مهم است که آنان واجد صفات و ویژگیهای مشخصی هستند که آنها را از سایرین متمایز میکند و این ویژگیها آنها را به سمت و سوی خلق افکار بکر که منتهی به کارآفرینی میشوند رهنمون سازد. اینک برخی از این ویژگیها را مورد توجه قرار میدهیم:
کارآفرینان به وجود استعدادی قوی در وجود خود باور دارند و این سبک تفکر باعث خلق اعتماد به نفس فوقالعاده و بیپایان در وجوشان میشود که با آن ویژگیهای شخصیتی و منحصر به فرد صاحب استقلال اندیشگانی و عقیده میشود و دست به کارآفرینی میزند.
کارآفرینان همواره به شرایط پرابهام و پرمخاطرهای که در آن قرار دارند واقف هستند و با اشراف به این موضوع کار خود را شروع میکنند و با محاسبه خطراتی که در ایدههای آنها وجود دارد دست به کار میشوند و در رویارویی با ابهامات و مخاطرات، پویایی و خلاقیت آنها در فرایند کارآفرینی بروز و ظهور مییابد.
اینکه هر انسانی در ارتباط با انجام هر کاری تمایل به نتیجهای خوب دارد کارآفرینان نیز که جزئی از این کل هستند. در توفیق و تحقق اهداف خود هرگونه تلاشی را که به کار میگیرند به خاطر حسن انجام کار است نه به خاطر پاداش و قدردانی، براین اساس آنها واجد ویژگیهایی هستند که روانشناسان آن را انگیزه اکتساب میگویند.
کارآفرینان توانایی درک شرایط آینده و شناخت تحلیلی شرایط محیطی را دارند و همیشه به فکر تحقق اهداف بلندمدت خود هستند. آنها اهدافی دارند که به زعم دیگران عادی نیست لذا به آنها با توجه به داشتن این ویژگیها، بلندپرواز میگویند.
برای اطلاع از سایر ویژگیهای کارآفرینان از جمله خلاقیت، تفاوت زنان کارآفرین با مردان کارآفرین و نیز آگاهی از کارآفرینی زنان در آن سوی مرزها و موانع کارآفرینی زنان و راههای توسعه کارآفرینی و… دانلود فایل pdf کامل این مقاله که کار مشترک لیا وارطانیان و نوشه کشیش بانوسی توصیه میشود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]
در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعهی آن برای شما سودمند واقع شود.