توسعه فرهنگ کارآفرینی ، عوامل و راهکارها

غیرکارمند
کارکرد گروه‌های ذی‌نفعان غیرکارمند
مهر 13, 1398
جایگاه یابی-جایگاه برند-برندسازی-کسب و کار-شناخت برند-برندینگ-بازاریابی-مانی شجاعی
جایگاه یابی و معرفی استراتژی‌های آن
مهر 13, 1398
کارآفرینی-اشتغال-فرهنگ کار-فرهنگ کارآفرینی-توسعه کارآفرینی-توسعه فرهنگ کار-اشتغال زایی-مانی شجاعی

توسعه فرهنگ کارآفرینی

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

امروزه کارآفرینی عامل بنیادی کار، تلاش و پیشرفت محسوب می‌­شود و دست‌یابی به شاخص­‌های توسعه بدون توجه به توسعه فرهنگ کارآفرینی کار دشوار و حتی غیرممکن است. در عصر جدید کارآفرینان هستند که با توانمندی­‌های خود قادرند با استفاده از روش‌­های جدید و نو به کیفیت مناسب کالاها و خدمات دست پیدا کنند.

شناسایی عوامل مؤثر بر رشد فرهنگ کارآفرینی و کارآفرینان می­‌تواند عامل اساسی رشد و توسعه در ابعاد مختلف آن محسوب شود که عوامل مختلفی در ایجاد این رشد و توسعه مؤثر هستند.

 

کارآفرینی-فرهنگ-فرهنگ کارآفرینی-عوامل توسعه کارآفرینی-توسعه فرهنگ کارآفرینی-اشتغال زایی-مانی شجاعیفرهنگ و فرهنگ کارآفرینی

از فرهنگ تعاریف متعددی وجود دارد اما یکی از مرسوم‌­ترین آن‌ها فرهنگ را مجموعه‌­ای از باورها، آیین‌ها، آداب‌ورسوم و ارزش­های حاکم بر یک جامعه می‌داند که نشان دهنده راه­‌های برقراری ارتباط بین افراد جامعه است. فرهنگ تاثیر پذیری زیادی از مقولات دیگر دارد به‌گونه‌ای که حتی با کار و نحوه کسب درآمد هم در ارتباط است و می‌­توان گفت که توسعه کارآفرینی می‌­تواند نتایج فرهنگی مختلفی را در برداشته باشد.

از طرف دیگر می‌­توان گفت رابطه میان کارآفرینی و فرهنگ رابطه‌­ای دوسویه است. یعنی ازیک‌طرف توسعه کارآفرینی متأثر از فرهنگ جامعه است و از طرف دیگر توسعه کارآفرینی به دلیل اثرات مثبتی که از جنبه‌­های گوناگون دارد، زمینه­ را برای رشد و ارتقای فرهنگ جامعه فراهم می‌کند. همچنین می­‌توان گفت که کارآفرینی در درون خود دارای فرهنگ خاصی است که همان فرهنگ حاکم بر شرکت­‌های کارآفرین کوچک است که اعضا آن‌ها آن را پذیرفته­‌اند.

 

عوامل و مؤلفه‌های مؤثر بر توسعه فرهنگ کارآفرینی

به‌طور کلی هشت عامل وجود دارند که می­‌توانند بر توسعه کارآفرینی فرهنگ کارآفرینی در جامعه مؤثر باشند. اولین عامل تحریک و پرورش انگیزه­‌ها است. قدم اول این است که بتوانیم با روش­‌های مختلف انگیزه کارآفرینی را در افراد جامعه تحریک و یا پرورش دهیم که این امر می‌­تواند از طریق برنامه­‌های آموزشی مختلف ایجاد گردد. آموزش مهارت­‌ها دومین عامل مؤثر است. یعنی باید بتوانیم مهارت­‌های کارافرینی را در افراد جامعه تقویت نماییم این مهارت‌­ها مربوط به قبل از ایجاد کسب‌وکار، در حین و بعد از راه‌اندازی آن است.

بخوانید  کارکرد گروه‌های ذی‌نفعان غیرکارمند

سومین عامل فرهنگ درک تغییر و کشف فرصت است. یعنی باید بتوان فرهنگ فرصت‌گرایی را در افراد جامعه به‌نوعی تقویت کرد. چهارمین عامل فرهنگ مشارکت است. نیاز به مشارکت و کار گروهی می‌تواند اساس توسعه کارآفرینی باشد. در شرکت­های کارافرین به دلیل ساختارهای سازمانی ساده‌­ای که دارند عامل مشارکت بسیار مهم است. پنجمین عامل توسعه فرهنگ خلاقیت است زیرا برای موفقیت در هر کار و شغلی ایده­‌ها و اندیشه­‌های جدید برای موفقیت لازم است که باید تقویت شوند.

ششمین عامل توسعه فرهنگ استقلال طلبی و قبول مسئولیت است. تصمیم‌گیری در زمینه شروع کارآفرینی نیازمند پذیرش ریسک و ایده‌­های جدید است که این موضوع نیازمند استقلال طلبی فراوان و قبول مسئولیت در بین افراد جامعه است. زیرا این دو از ویژگی­‌های بسیار شاخص کارآفرینان موفق هستند. هفتمین عامل توسعه فرهنگ مخاطره پذیری است. کارآفرینان افرادی ریسک­‌پذیر هستند و برای ایده‌­ها و نوآوری­‌های خود مبارزه می­‌کنند.

افراد جامعه نیز باید بتوانند قدرت ریسک­‌پذیری را در خود تقویت کنند تا بدین طریق بتوانند کارآفرینی را توسعه دهند. آخرین عامل مؤثر، تغییر و تحول ارزش­‌های سازمانی است. کارآفرینان کسانی هستند که به تغییر و تحول ارزش‌­ها و هنجارهای نامناسب در کار و تولید کمک فراوانی می‌کنند. آن‌ها می­توانند با بهره‌برداری مطلوب از فرصت­‌ها به شیوه­ای نوآورانه به رشد و تغییرات جدید کمک زیادی کنند. لذا پرورش و تقویت قدرت تغییر و تحول در افراد جامعه می‌­تواند زمینه‌ساز توسعه کارآفرینی در آن جامعه باشد.

این مقاله برگرفته از تحقیقی در دانشگاه پیام نور استان مزنداران است که در آن در رابطه با موضوعات مطرح شده توضیحات کاملی ارائه شده است. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با موضوعات مطرح شده دانلود و مطالعه فایل PDF کامل این مقاله نوشته رضا ویسی و پریسا کریم‌زاده مفید خواهد بود.

بخوانید  آشنایی با چالش‌ها و تکنیک‌های فرایند مذاکره

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.