تفاوت‌های ارتباطی مرد و زن

تاثیر محیط و عوامل محیطی برکارآفرینی
تأثیر محیط و عوامل محیطی بر کارآفرینی
تیر 29, 1398
کارآفرینی-استراتژی کارآفرینی-مدیریت کارآفرینی-مدیریت استراتژیک-هماهنگی مدیریت استراتژیک با کارآفرینی-کارافرینی-مانی شجاعی
الگوهای مدیریت استراتژی کارآفرینی
تیر 29, 1398
زن-مرد-تفاوتهای زن و مرد-ارتباط زن و مرد-منابع انسانی-مانی شجاعی-کارآفرینی

تفاوت‎های ارتباطی زن و مرد

میانگین زمان مطالعه: 4 دقیقه

 

در طول تاریخ همیشه اولین سؤالی که والدین هنگام تولد یک نوزاد می‌پرسند این است که آیا نوزاد پسر است یا دختر؟ ضرورت این سؤال نشان می‌دهد که همه جوامع اهمیت زیادی به تفاوت بین مرد و زن می‌دهند. تقسیم‌بندی گونه‌های انسانی به دوطبقه اساسی مبتنی بر جنس یعنی تمایز بیولوژیکی بین مردان و زنان است اما جنسیت به تفاوت‌های اکتسابی بین مردان و زنان دلالت دارد. به‌عبارت‌دیگر؛ زن و مرد بودن چیزی است که در بدو تولد وجود دارد، ولی زنانگی و مردانگی چیزی است که از طریق جامعه‌پذیری به دست می‌آید که در طی زمان لازم است به تغییرات نقش‌های مردان و زنان دست‌یابیم.

محتوای خاص مردانگی و زنانگی قبل از هر چیز یک محصول اجتماعی است که توسط هر نسل از نو آموخته می‌شود. هیچ جامعه‌ای برای تولید نقش‌های خاص جنسی، هر چه که باشد، بر طبیعت تکیه نمی‌کند و حتی همه جوامع با نابرابری‌های میان زنان و مردان مشخص می‌شوند. تمایل فرهنگی غالب، در جهت یک الگوی نیرومند مبتنی بر تسلط مردان است. روش‌های بسیاری در مورد تقسیم‌کار موجود است ولی یک روش کلی در همه دنیا وجود دارد که “تخصیص کار بر اساس جنسیت” است.

 

عوامل مؤثر در تقویت تفاوت‌ها

علاوه بر تغییراتی که ازلحاظ ساختار فیزیولوژیکی و روانی میان زنان و مردان وجود دارد، تربیت دختران و پسران از همان روزهای اول، متفاوت است بنابراین رفتار والدین اولین عامل تقویت تفاوت‎های مردانگی و زنانگی است. نحوه بغل کردن نوزادان دختر و پسر باهم متفاوت است. اغلب پدران اکثراً نوزاد دختر را بااحتیاط بیشتری بغل می‌کنند و هنگام بازی با نوزاد پسر، او را بیشتر بالا و پایین می‌اندازد. علاوه بر این والدین در انتخاب رنگ و نوع لباس و تزیین اتاق‌خواب نوزاد تفاوت‌هایی قائل هستند.

بخوانید  کارآفرینی و بازاریابی

از همان دوران کودکی دخترها را به تقلید الگوهای مادران، پسران را به تقلید از الگوهای پدران تشویق می‌کنند و اگر دختربچه‌ای رفتار مادرش را تقلید کند، تشویق می‌شود و کودک در اثر این تشویق به تکرار آن رفتار می‌پردازد، اما اگر رفتار مردانه تقلید را کند نه‌تنها تشویق نمی‌شود، بلکه از انجام آن منع می‌گردد. این موضوع در مورد پسران هم صدق می‎کند و تقلید رفتار پدران توسط آن‌ها مورد تشویق و حمایت اطرافیان است.

اجتماع عامل دیگری است که تفاوت دو جنس زن و مرد تا حد زیادی توسط آن تعیین می‌شود. در همان کودکی به بیشتر دخترها تلقین می‌شود که باید در روابط اجتماعی خود آرام‌تر و منفعل‌تر باشند. دختران و زنان اجازه دارند به‌راحتی گریه کنند و در رفتار خود لطافت و محبت نشان دهند؛ ولی مردان باید دلیر، مصمم و قادر به تحمل درد و رنج در خلوت باشند.

رسانه‎ها، شبکه‎های اجتماعی، کتاب‎های مختلف و … دیگر مواردی است که در ایجاد و پررنگ‎تر کردن این تفاوت‎ها در دختران و پسران، در سنین مختلف نقش دارند.

 

جنبه‎های تفاوت مردان و زنان

زن و مرد-تفاوت‌های ارتباطی-تفاوت‎های جنسیتی-تفاوت زن و مرد-منابع انسانی-مدیریت-مانی شجاعی-کارآفرینیتفاوت‌های میان مردان و زنان را از جنبه‎های مختلف می‎ توان بررسی کرد که تفاوت‎ های جسمی و غریزی مشهودترین آن‎ها هستند اما بدون شناخت از تفاوت‎های روحی این دو جنس برقراری ارتباط و تداوم آن کار مشکلی است. خانم‎ها جزءنگر هستند و به همین دلیل وقت زیادی را به خرید کردن اختصاص می‎دهند، در مهمانی‎ها به جزئیات مثل چهره افراد توجه بیشتری دارند و … . در مقابل مردان دید کلی‎تری دارند و معمولاً در نقطه مقابل خانم‎ها قرار دارند، وقت کمی را به خرید کردن اختصاص می‎دهند و خطرات احتمالی را برآورد می‎کنند و تفاوت‎های مشابه دیگر.

بخوانید  روانشناسی فروش

از دید هنر، زن جنس برتر است. تمام آنچه زنان در هر قشر و طبقه‌ای که باشند انجام می‌دهند، هنر است. اما چون در شمار هنرهای رسمی و جدی که در نمایشگاه قابل‌ارائه باشند، نیستند جامعه بشری کمتر به آن‌ها توجه می‌کند. زنان در عرصه پرورش فرزندان گرداندن زندگی و انواع کارهای ظریف از مردان جلوترند. زنان در هنرهای نمایشی توفیق بیشتری نسبت به مردان دارند و این برخلاف تصور عامه مردم، هیچ ارتباطی با زیبایی آنان ندارد و در کل زندگی سالم و شاد و روبه ترقی و پیشرفت، اغلب مدیون زنان یک سرزمین است.

 

زن و مرد؛ مکمل یکدیگر

ارتباط زن و مرد-زن و مرد تکمیل کننده همدیگر-زن و مرد-نیروی انسانی-کارمند زن-کارمند مرد-مانی شجاعیزنان و مردان مکمل یکدیگر هستند؛ ویژگی مردان، کمبودهای زنان و ویژگی‌های زنان، کمبودهای مردان را تکمیل می‌کند. به‌عبارتی‌دیگر هرکدام کمبودهای دیگری را برطرف می‌سازند، بنابراین اگر با یکدیگر هماهنگ شوند، در بسیاری از موارد، مسائل و مشکلات منطقی‌تر، عاقلانه‌تر و اصولی‌تر برطرف می‌گردند.

داشتن شناخت کافی و درست از ویژگی‎های زن و مرد در کنترل روابط بین این دو جنس بسیار مهم است، چه از سوی خود زن و مرد و چه برای مدیریت سازمانی که کارمندان آن را زنان و مردان در کنار هم تشکیل می‎دهند. با دریافت و مطالعه فایل PDF کامل این مقاله با ویژگی‎های رفتاری و شخصیتی این دو جنس آشنایی بیشتری پیدا می‎کنید که می‎تواند در برقراری ارتباطات سازمانی و حتی برون‌سازمانی کمک‌رسان باشند.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.