تدوین طرح کسب و کار برای کارآفرینی

جزوه ای برای رفتار سازمانی
جزوه ای برای رفتار سازمانی
اردیبهشت 30, 1399
بازاریابی
آشنایی با صفر تا صد بازاریابی
اردیبهشت 30, 1399

کارآفرینی - کسب و کار - طرح کسب و کار - کارآفرینی - مدیریت کارآفرینی - تأسیس کسب و کار - ام شجاعیمیانگین زمان مطالعه: 4 دقیقه

کارآفرینی با پارامترهای تأمین منابع موردنیاز، شناسایی و ارزیابی فرصت، تدوین طرح کسب و کار و اداره بنگاه مشخص می‌شود. در کارآفرینی مواردی چون خودارزیابی و کسب آمادگی، شناسایی و ارزیابی فرصت، نوآوری و ایده یابی، تدوین طرح کسب‌وکار، تأمین منابع موردنیاز، تأسیس و راه‌اندازی کسب‌وکار و اداره بنگاه و تثبیت آن از اهمیت شایان‌ذکری برخوردارند که هر یک را موردبررسی قرار می‌دهیم.

 

پارامترهای کارآفرینی

در ارتباط با خودارزیابی و کسب آمادگی هر فرد لازم است به ارزیابی ویژگی‌های شخصیتی و توانایی‌های خود، قبل از شروع کسب‌وکار توسط خودش، بپردازد. کارآفرین از طریق پرسشنامه‌های مختلف نسبت به ارزیابی مهارت‌ها و توانایی‌های خود اقدام نموده و مهارت‌های نسبی و نیازهای آموزشی خود را مشخص می‌کند. شناسایی و ارزیابی فرصت، باعث ایجاد و افزایش فرصت، خلق ارزش حقیقی و مفهومی آن، کاهش خطر و افزایش بازده احتمالی و تناسب هر یک از آن دو، تناسب فرصت با مهارت‌ها و اهداف کارآفرین و درنهایت موقعیت رقابتی می‌شود.

نوآوری و ایده یابی مؤلفه‌ای دیگر است که کارآفرین را وامی‌دارد تا پس از کشف فرصت، ایده مناسب را استخراج نماید و به ظهور برساند و به آن نمود عینی بدهد به این معنی که ایده را دقیقاً به متن نوشته تبدیل نماید و در صورت امکان ماکتی از ایده را به ساده‌ترین روش تهیه کند.

گام بعد برای شروع یک فعالیت کارآفرینانه، تدوین طرح کسب و کار و در حقیقت برنامه کاری برای راه‌اندازی یک کسب‌ و کار است. در مرحله بعد لازم است منابع موردنیاز برای ایجاد فرصت مشخص شوند و ضمن مشخص کردن میزان منابع در دسترس، منابع حیاتی و حساس نیز متمایز گردند همچنین ریسک متقابل هر نوع منبع تعیین و در مقابل آن نوشته می‌شود. یادداشت کردن ترتیب دسترسی به هر نوع منبع با شرایط آن، تدوین برنامه استفاده از منابع از آسان به سخت از امور مهم تلقی می‌گردند و لازم است همیشه درصدی برای احتمالات پیش‌بینی‌نشده در نظر گرفته شود.

بخوانید  کیفیت بازاریابی الکترونیکی

طرح کسب و کار - کارآفرینی - مدیریت کسب و کار - مدیرت کارآفرینی - ام شجاعی

پارامترهای نهایی

در گام آخر، تأسیس و راه‌اندازی کسب‌ و کار مرحله‌به‌مرحله و بر اساس طرح کسب و کار انجام می‌شود. در مرحله تأسیس ممکن است برخی از قسمت‌ها نیاز به تغییر یا اصلاح پیدا کنند که این یک امر عادی است. ضروری است هر نوع تغییر و اصلاح در طرح، در تناسب با کلیه قسمت‌ها انجام شود، چه قسمت‌هایی که انجام‌شده‌اند و چه قسمت‌هایی که هنوز به مرحله عمل نرسیده‌اند. پارامتر نهایی اداره بنگاه و تثبیت آن است که به شیوه مدیریت، متغیرهای کلیدی برای موفقیت، شناسایی مشکلات موجود و بالقوه و اعمال سیستم‌های کنترل برای نظارت وابسته است. کارآفرین برای اجرایی کردن این مؤلفه‌ها بستری نیاز دارد که درواقع همان طرح کسب ‌و کار است.

 

کارآفرینی - طرح کسب و کار - تدوین طرح کسب و کار - طرح کسب و کار یک صفحه ای - کارآفرینی - مدیریت کارآفرینیچیستی طرح کسب و کار

این طرح سندی مکتوب است که توصیف‌کننده همه عناصر داخلی و خارجی مرتبط و استراتژی‌هایی است که برای شروع یک کسب‌وکار جدید مهم ارزیابی می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر برنامه مدونی است که به پرسش‌هایی مانند در حال حاضر کجا هستیم؟ به کدامین سو می‌رویم؟ و چه چیزی عایدمان می‌شود؟ را پاسخ می‌دهد. در بسیاری مواقع هم سرمایه‌گذاران بالقوه، تأمین‌کنندگان و حتی مشتریان بر اساس طرح کسب و کار در رابطه با میزان موفقیت یک فعالیت کارآفرینانه قضاوت می‌کنند که درواقع راهکار تبدیل یک ایده به یک کسب‌وکار موفق است.

گرچه این طرح وضعیت گذشته و حال یک کسب‌وکار را توضیح می‌دهد اما هدف اصلی آن ترسیم آینده کسب‌وکار است و به‌طور متعارف به‌صورت سالانه به‌روز شده و یک دوره زمانی سه تا پنج‌ساله آینده را، متناسب با نوع کسب‌وکار، مؤسسه و سازمان موردتوجه قرار می‌دهد.

بخوانید  توسعه فرهنگ کارآفرینی ، عوامل و راهکارها

فلسفه تهیه یک طرح کسب و کار نظم بخشیدن به فعالیت‌های شروع یک فعالیت کارآفرینانه است، اجازه سازماندهی افکار را می‌دهد، نقاط اشتباه را تشخیص و یادآوری می‌نماید، نشان‌دهنده فرآیند سازماندهی‌شده است، به‌عنوان سندی در‌آینده است که افکار گذشته را یادآوری می‎کند تا در ادامۀ راه از آن‌ها فاصله گرفته نشود. همچنین سندی برای افزایش درآمد، ابزاری برای استخدام، نماینده صداقت افراد و درنهایت نقطه شروع مناسبی برای برنامه‌های عملیاتی و تاکتیکی است. همه این موارد لزوم توجه ویژه به این مرحله از راه‌اندازی کسب‌وکار است.

برای اطلاع از چیستی طرح کسب‌ و کار یک‌صفحه‌ای و اینکه چرا این طرح کسب ‌و کار کاراست، قواعد اصلی طرح کسب ‌و کار یک‌صفحه‌ای مانند چشم‌انداز، کاربردهای این طرح و محتویات آن، باورهای غلط درباره طرح‌های کسب ‌و کار و… دانلود فایل کامل pdf الزامی است.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.