آموزش نیروی انسانی
عملکرد نیروی انسانی در سازمانها بازتابی از دانشها، مهارتها، ارزشها و رفتار آنهاست. ازآنجاییکه بالا بردن مهارتها و تواناییهای نیروی انسانی سبب ارتقای عملکرد سازمانها میشود، هرگونه هزینه کردن بهمنظور آموزش نیروی انسانی، نوعی سرمایهگذاری بلندمدت محسوب میشود که پس از گذراندن دورههای آموزشی توسط نیروی انسانی، سازمان میتواند برای یک مدت طولانی از نتیجهی سرمایهگذاری خود در این حوزه بهرهبرداری نماید. از طرفی امروزه تداوم حیات سازمانها به میزان زیادی به ارتباط قوی بین سازمان و اجزای سازنده آن یعنی منابع انسانی بستگی دارد.
سرمایهی یک مجموعه تنها منابع مالی نیست؛ بلکه شاید بتوان گفت مهمترین سرمایهی هر سازمان دانش، مهارت و خلاقیت است که همگی در منابع انسانی خلاصه میشود. از طرفی تجربه نشان داده است که بیش از هر چیز، این تواناییهای انسان است که میتواند رشد و توسعهی جوامع بشری و سازمانها را موجب شود. همین اهمیت نیروی انسانی در پیشرفت سازمانها بود که سبب شد تا محققین، زمان زیادی را صرف تحقیق و پژوهش پیرامون مدیریت و آموزش نیروی انسانی کنند و به این نتیجه رسیدند که با وضع سیاستهایی بهمنظور آموزش نیروی انسانی میتوان کیفیت عملکرد کارکنان مجموعه و بهتبع آن کیفیت عملکرد سازمان را بهبود بخشید.
در حقیقت مطالعات نشان میدهد که سرمایهگذاری روی آموزش کارکنان سبب بهبود عملکرد سازمان به میزان قابلتوجه خواهد شد. یکی دیگر از اهمیتهای آموزش نیروی انسانی، جایگاه این عامل بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای موجود برای توسعهی ملی بوده و میتواند سبب تسریع توسعهی اجتماعی – اقتصادی شده و زمینهی ارائهی خدمات مؤثر و مطلوب را فراهم کند.
از مجموع توضیحاتی که پیشتر ذکر شد میتوان اینطور نتیجه گرفت که بدون نیروی کار ماهر و باانگیزه که تحت برنامهی مدیریت و آموزش منابع انسانی وظایف خود را انجام دهد، نمیتوان از یک سازمان انتظار رشد و توسعه داشت؛ به همین جهت مؤسسات و سازمانها نیاز دارند تا توجه خود را بیشازپیش به مدیریت و آموزش منابع انسانی معطوف نمایند و وقت و هزینهی بیشتری را برای آموزش دانش و مهارت به کارکنان خود صرف نمایند.
مدیریت منابع انسانی بهعنوان شاخهای از مدیریت، تعیینکنندهی عملکرد نیروی انسانی در هر سازمانی است. این جمله بهسادگی بیان میکند که هر زمان که شما بهعنوان مدیر یک مجموعه، بهدرستی از ابزارهایی نظیر ایجاد حس رضایت در کارمندان، ایجاد رقابت سالم بین آنها، استفاده از سیستم تنبیه و پاداش، نظارت بر عملکرد آنها، ارتقای جایگاه شغلی کارمندان و … استفاده کنید، خواهید دید که کارمندان شما بهدرستی وظایف خود را انجام خواهند داد و حتی خود را وقف کار و حرفهی خود میکنند. به همین سادگی شما میتوانید از طریق ایجاد انگیزه در کارمندان خود از روز اول استخدام، آنها را با حداکثر توانشان در راستای رسیدن به اهداف مجموعه به حرکت درآورید.
یک مدیر، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی تا زمانی که نقش حیاتی و اهمیت عملکرد نیروی انسانی را دررسیدن به اهداف سازمانی دستکم بگیرد، هرگز نخواهد توانست نقش مؤثری در هدایت مجموعهی تحت نظر خود ایفا کند. ازآنجاکه آموزش پایه و اساس پیشرفت در تمام بخشهای جامعه است، نیازمند توجه جدی از سوی تمام ارکان اجتماع است. حقیقتاً آموزش، مهمترین ابزار مدیریت منابع انسانی و به دنبال آن پیشرفت سازمانها و مجموعهها و نهایتاً توسعهی ملی است. هر اقدامی که لازم است در این حوزه صورت گیرد، باید هر چه سریعتر و البته خالصانه انجام شود تا دستیابی به اهداف از پیش مشخصشدهی آن محقق گردد.
مدیریت منابع انسانی دارای چهار محور اصلی است که عبارتاند از:
در بحث آموزش و توسعه منابع انسانی نظریات مختلفی ارائهشده است که نتایج آن مشخص شدن اهمیت و تعیین محورهایی اصلی برای مدیریت منابع انسانی است. برای آشنایی با این نظریات و کارکردهای محورهای مدیریت منابع انسانی دانلود فایل PDF کامل این مقاله که حاصل پژوهشهای خانم سمیه حیدری است توصیه میشود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]