مدیریت ریسک - ارزیابی ریسک - ریسک - فرایند مدیریت - تصمیم گیری
مدیریت ریسک و تکنیک های ارزیابی آن
آبان 29, 1399
عصر فناوری اطلاعات - تکنولوژی - عصر نوین - کارآفرینی
کارآفرینی در عصر فناوری اطلاعات و خلاقیت
آبان 29, 1399

بازاریابی ویروسی برای رسیدن به شبکه ­ای از مشتریان

بازاریابی ویروسی - بازاریابی - مارکتینگ - ویرال مارکتینگ - بازاریابی شبکه ای

بازاریابی ویروسی

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

ویروس پوشش پروتئین است که مواد ژنتیکی را در خود جای‌داده است. ویروس به هنگام حمله از پوشش پروتئینی خود برای اتصال استفاده می‌کند تا مواد ژنتیکی را به سلول میزبان منتقل کند و با این کار به‌صورت دائمی ماهیت DNA سلول میزبان را تغییر دهد. یک ویروس مؤثر می‌تواند فراتر رفته و حتی سلول میزبان را هم به یک کارخانه تکثیر ویروس تبدیل سازد. با این مقدمه می‌توان به درک کلی از مفهوم بازاریابی ویروسی دست‌یافت.

بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی فرایندی است تا با ایجاد شبکه‌ای اینترنتی از مشتریان و مشترکان، ماشین تبلیغاتی عظیمی را ایجاد کند که همچون شیوه دهان‌به‌دهان، پیام شرکت با گسترش گروه‌های ارتباطی مخاطبانش رشد بیشتری می‌باید و در معرض دید بیشتری قرار می‌گیرد. با این شیوه، انتقال پیام برند در میان دوستان و آشنایان مشتریان به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد و هرچقدر درصد دریافت‌کنندگان پیام بیشتر باشد، درصد انتقال آن هم روند تصاعدی را در پی دارد.

شرکت‌های بزرگ بسیاری از این شیوه تبلیغاتی استفاده می‌کنند که ازجمله آن‌ها می‌توان یاهو و هات میل را نام برد. استفاده این شرکت‌های از بازاریابی ویروسی به این شکل است که هر نامه‌ای که از خدمات این شرکت‌ها برای ارسال استفاده می‌کند حاوی پیام تبلیغی کوتاه و مفیدی است برای آن‌ها. به این شیوه از بازاریابی، ویروسی راهبردی گویند.

بازاریابی - بازاریابی ویروسی - ویروس مارکتینگ

دلایل محبوبیت این نوع از بازاریابی

بازاریابی ویروسی به سه دلیل به محبوبیت رسیده است:

رشد شبکه‌های اجتماعی که کاملاً به سمت وب حرکت کرده‌اند و بخش بزرگی از دوستان و آشنایان هر فرد در هرلحظه یا روی خط آن‌ها است یا به‌زودی به آن متصل می‌شود.

بخوانید  تاریخچه هزینه‌یابی بر مبنای هدف

رشد تماس از طریق وب که تقریباً به‌صورت آنلاین است. در فرد در یک روز می‌تواند با بیش از صد نفر تماس بگیرد و هرکدام از آن صد نفر هم به همین شکل. درواقع می‌توان در مدت یک روز یک هرم ارتباطی گسترده ایجاد کرد.

و درنهایت تأثیرگذاری شبکه‌ای که نقش مهمی را در ارتباطات ایفا می‌کند. همان‌طور که افراد بیشتری ثبت‌نام می‌کنند، ارتباط با گروه‌های بزرگتری ایجاد می‌شود و تعداد کل به‌صورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

مشکلات بازاریابی ویروسی

این شیوه بازاریابی همچون دیگر انواع بازاریابی، خالی از ایراد نیست که برای موفقیت در آن باید آن‌ها را شناخت و به آن‌ها توجه داشت. برخی از مشکلات کلیدی در این سبک از بازاریابی عبارتند از موارد زیر:

عدم کنترل کافی: یکی از اصلی‌ترین مشکلات بازاریابی ویروسی این است که شرکت کنترلی بر نام و نشان تجاری خود در طی این شیوه ندارد. بسیاری از پیام‌ها ممکن است توسط افرادی غیر از مخاطبان هدف به پایان برسند و یا اینکه در طی مسیر چیزی به آن‌ها اضافه یا از آن‌ها کم شود و نهایتاً به چیزی برسد که موردنظر شرکت نبوده است.

رشد بدون نمودار: بازاریابی ویروسی می‌تواند به مسیرهای رشد غیرقابل‌پیش‌بینی منجر شود. چنین مسیرهای رشدی ممکن است منجر به تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره در مسیر استراتژیک شرکت شود که می‌تواند خود مشکل بزرگی را ایجاد کند.

عدم امکان سنجش و اندازه‌گیری و نیز دخالت روابط شخصی هم از دیگر مشکلات پیش روی این سبک از بازاریابی هستند.

متن فوق بخشی از فایل PDF است که در همین نوشته قرار داده شده است. توانایی نهفته بالا در شیوه بازاریابی ویروسی، آشنایی با آن را به امتیاز مهمی برای کسب‌وکارها بدل کرده است. به همین منظور می‌توانید به مطالعه فایل PDF کامل این مقاله با انواع بازاریابی ویروسی، راهکارهای مقابله با مشکلات پیشروی آن و همچنین گروه‌های کسب‌وکاری که این شیوه می‌تواند برای آن‌ها بسیار مفید باشد را مطالعه نمایید.

بخوانید  تأثیر قیمت بر بازار محصولات

 

شما می توانید فایل PDF این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

برای بازیابی رمزعبور لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد نمایید.

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.