بازاریابی نوین و سنتی
بازاریابی همواره وجود داشته و مورد استفاده قرار گرفته است و با اینکه پدیدهی جدیدی به شمار نمیرود اما متودها و روشهایی که در این راستا به کار گرفته میشود در سالهای اخیر نسبت به دهههای گذشته تفاوت چشمگیری داشته است امروز علم بازاریابی را در دودستۀ بازاریابی سنتی و بازاریابی نوین تقسیمبندی و بررسی میشوند. تعدادی از روشهای سنتی بازاریابی وجود دارند که علیرغم عمر طولانی که دارند اما هنوز هم در بازاریابی مورداستفاده قرار میگیرند و مؤثر واقع میشوند. بااینحال ممکن است در آینده با روشها و شیوههای جدیدتری همچون بازاریابی حسی و بازاریابی ویرسی بعضی از آنها جایگاه خود را در بازاریابی بهکلی از دست بدهند و بعضی دیگر همچنان مورداستفاده قرار گیرند.
اولین و پایهایترین تفاوت بازاریابی سنتی و بازاریابی نوین ریشه در زاویهی دید مجموعهها به فروش محصولات/خدمات دارد. در بازاریابی سنتی شرکتها از زاویه دید خود به فروش محصولات/خدمات نگاه میکنند و نتیجهی این نوع نگاه تمرکز بر فروش است، درواقع آنچه اهمیت پیدا میکند این است که محصولات/خدمات به هر قیمتی باید فروخته شود و سود و منافعی که عاید شرکت میشود افزایش یابد.
درحالیکه در بازاریابی نوین، شرکتها از زاویه دید مشتری به محصولات/خدمات نگاه میکنند. نتیجه اینکه در بازاریابی نوین تمرکز اصلی مجموعهها بر مدیریت روابط با مشتریان و جلب رضایت آنها از طریق رفع نیازهای آنان قرارگرفته است و آنچه اهمیت مییابد این است که محصولات/خدمات ارائهشده، یک یا چند نیاز واقعی مشتری را برطرف کند و از این طریق یک سودآوری پایدار نصیب مجموعهها خواهد شد؛ چراکه در این صورت خواهند توانست وفاداری مشتریان خود را نیز به دست آورند و این به معنای تضمین تداوم فروش در آینده خواهد بود. داشتن مشتریان وفادار نهتنها سبب تضمین خرید آینده آنها میشود بلکه سبب میشود تا محصولات/خدمات شمارا به سایر افرادی که میشناسند معرفی کنند و این خود سبب افزایش مشتری و بهتبع آن افزایش سودآوری مجموعهی شما خواهد شد.
تفاوت دیگر بازاریابی سنتی و نوین که حائز اهمیت فراوانی است، ابزارهای تبلیغات است که در این دو روش مورد استفاده قرار میگیرند. در بازاریابی سنتی از ابزارهایی نظیر آگهی در روزنامهها، پخش کردن تراکت، استفاده از کارت ویزیت، تبلیغات در سطح شهر نظیر بیلبوردها و بدنهی اتوبوسها و قطارهای شهری، رادیو و تلویزیون و… استفاده میشود؛ اما در بازاریابی نوین علاوه بر بهرهگیری از روشهای مذکور، روشهای جدیدتر که عمدتاً شامل بازاریابی اینترنتی و استفاده از شبکههای مجازی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، یوتیوب، لینکدین و… میشود نیز مورداستفاده قرار میگیرند.
علیرغم تمام تفاوتهایی ذکر شد و بهنوعی هرکدام بیانکنندهی مزیتهای جذب مشتری بهشیوۀ نوین بودند، نمیتوان نکات مثبت و نقاط قوت بازاریابی سنتی را بهکلی نادیده گرفت. بهعنوانمثال یکی از مهمترین مزیتهای بازاریابی به روشهای سنتی، ملموس و قابلفهم بودن آنها برای مشتریان نسبت به روشهای بازاریابی نوین است؛ چراکه از سالها پیش و به مدت طولانی با این روشها مواجه بوده و بهخوبی با آنها آشنا هستند.
بازاریابی چه به شکل سنتی و چه نوین، انواع مختلفی دارد که اگر صرفاً به شیوههای سنتی اکتفا شود قطعاً به شکست ختم خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با انواع ابزارهای بازاریابی نوین و همچنین راهبرد جذب مشتری برای سال ۲۰۲۰، دانلود و بررسی فایل PDF کامل این مقاله که حاصل پژوهشهای آقای حمیدرضا حداد زاده است، مفید خواهد بود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]