اینکوترمز

بازرگانی بین الملل
آشنایی با اسناد بازرگانی بین الملل
خرداد 3, 1398
جایگاه-بیمه-در-بازرگانی-بین الملل
جایگاه بیمه در بازرگانی بین الملل
خرداد 3, 1398
اینکوترمز

اینکوترمز

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

همان‌طور که در فصل قبل بیان شد، استفاده از اسناد مشخص به ایجاد روندی مشخص در میان بازرگانان کمک شایانی نموده است؛ اما درهرصورت بروز اختلاف در معاملات امری اجتناب‌ناپذیر است. به همین منظور اتاق بازرگانی بین‌الملل مجموعه قوانینی را تدوین نموده است تا از بروز این اختلافات تا حد ممکن جلوگیری شود.

اینکوترمز (incoterms) کلمه‌ای انگلیسی و به معنای اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی است. معمولاً از دیرباز تاکنون بازرگانان در مراحل مختلف خرید و فروش و قراردادهای خود، دچار اختلافات و مشکلاتی می‌شدند، به همین دلیل اتاق بازرگانی بین‌المللی به‌مرور مجموعه قوانینی را تدوین کرد تا این مشکلات برطرف شود. درواقع، اینکوترمز راه‌حل‌های استاندارد را در هر معامله مشخص نمود و وظیفه‌ی هر طرف معامله را به ‌شکل استاندارد تشریح کرد.

اینکوترمز به مسائل مربوط به حمل کالا از فروشنده به خریدار؛ همچون حمل کالاها، ترخیص کالاها، واردات و صادرات کالاها، تعیین مسئول پرداخت و عهده‌دار ریسک جابه‌جایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل پاسخ می‌دهد. اینکوترمز که دربرگیرنده‌ی اصطلاحات بازرگانی بین‌الملل است. درواقع تعیین‌کننده‌ی ضوابط بین خریدار و فروشنده در معاملات تجاری است که آخرین آن اینکوترمز ۲۰۱۰ است.

 

اتاق بازرگانی بین‌الملل

اتاق بازرگانی بین‌الملل (International Chamber of Commerce) یا به‌اختصار (ICC) سازمانی است بین‌المللی، غیردولتی، غیرسیاسی، غیرانتفاعی و تخصصی است که به تلاش بخش خصوصی در قرن بیستم تأسیس شد. هدف این اتاق خدمت به تجارت جهانی از طریق ترویج مبادلات و سرمایه‌گذاری، گشایش بازارهای جهان به روی کالاها و خدمات و جریان آزاد سرمایه است. هسته اولیه اتاق پس از جنگ اول توسط بخش خصوصی در شهر آتلانتیک از کشورهای بلژیک، انگلستان، فرانسه، آمریکا و ایتالیا بنانهاده شد و در سال ۱۹۱۹ میلادی به مرکزیت پاریس فعالیت خود را آغاز نمود.

بخوانید  مرحله ورودی؛ ارزیابی عوامل

امروزه بسیاری از  اتاق‌های بازرگانی، بانک‌ها، شرکت‌های بیمه باربری، شرکت‌های بازرسی، سندیکاهای حمل‌ونقل و شرکت‌های بزرگ تجاری از بیش از ۱۳۰ کشور جهان عضو این اتاق می‌باشند. درواقع مهم‌ترین علت به وجود آمدن اتاق بازرگانی بین‌المللی افزایش تجارت جهانی و سرمایه‌گذاری‌ها است. اتاق در حال حاضر بزرگ‌ترین و موفق‌ترین تشکل اقتصادی بخش خصوصی در جهان است و در سال ۱۹۳۳ اقدام به ایجاد دیوان بین‌المللی داوری نمود تا در صورت تمایل و درخواست بازرگان‌ها نسبت به حل‌وفصل اختلافات بازرگانی احتمالی با روش داوری (Arbitration) عمل نماید.

اتاق دارای ۱۶ کمیسیون است که امور مهم و اساسی تأثیرگذار بر بازرگانی بین‌الملل را پوشش می‌دهند. روش‌ها و عرف‌های بانکی(Banking Technique and Practices)  که به‌اختصار کمیسیون بانکی نامیده می‌شود. مقررات وصولی‌ها و اعتبارات اسنادی ازجمله دستاوردهای این کمیسیون‌ها است.

 

روش‌های حمل بر اساس اینکوترمز

اینکوترمز اولین بار در سال ۱۹۳۶ تدوین شد و در تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۱ آخرین نسخه آن‌که به اینکوترمز ۲۰۱۰ موسوم است، منتشر گردیده است. اینکوترمز ۲۰۱۰ نسخه‌ی هشتم و نهایی از اینکوترمزها است که در ۱۱ قانون تعریف‌شده و بر مبنای طریقه حمل به دودسته کلی تقسیم‌بندی می‌شود:

گروه اول: این گروه شامل اینکوترمزهایی است که تمامی طرق حمل را دربر می‌گیرند و متشکل از ۷ قانون هستند. که برای نمونه چند مورد را شرح خواهیم داد:

EXW تحویل درب کارخانه: در این روش فروشنده، کالا را در محل تولید و یا انبار کالا به خریدار تحویل می‌دهد و کلیه مسئولیت‌ها و هزینه‌ها، اعم از بارگیری، حمل‌ونقل، بیمه، گمرک و ریسک خرابی کالا بر عهده خریدار است.

FCA تحویل در نقطه‌ای معین در کشور مبدأ: به معنای این است که فروشنده کالا را پس از ترخیص صادراتی در محل مقرر به حمل‌کننده تعیین‌شده از سوی خریدار تحویل می‌دهد. با توجه به اینکه محل تحویل کشور خریدار باشد، بارگیری با خریدار است و نقطه ریسک فرایند است و همچنین هزینه حمل و بیمه هم با خریدار است.

بخوانید  استارتر-بازرگانی بین الملل

گروه دوم: این گروه شامل اینکوترمزهایی است که شامل راه‌های آبی دریایی و داخلی (درون کشوری) هستند که چند نمونه از آن‌ها به شرح زیر است.

FAS تحویل در کنار کشتی: محل خاتمه ریسک فروشنده کنار کشتی در بندر است و مسئولیت عقد و پرداخت هزینه حمل، بیمه و بازرسی به عهده خریدار است.

 

CIF هزینه، کرایه و بیمه حمل: در این روش کالا وقتی از روی نرده کشتی بارگیری می‌شود، مسئولیت فروشنده خاتمه می‌یابد. ضمن اینکه هزینه حمل و بیمه و عقد قرارداد آن‌ها با فروشنده است.

 

حمل کالا به شیوه‌های مختلف همواره با خطراتی روبرو است که ممکن است حتی به نابودی کامل کالا منجر گردد. به همین منظور شرکت‌ها و قوانین بیمه‌ای از ارکان قابل‌توجه در بازرگانی بین‌المللی است که در فصل آینده به آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

شما می توانید فایل PDF این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.