میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه
پرند به نام، نشان، سمبل، لوگو و سایر علائمی اطلاق میشود که کالاها و یا خدمات یک فروشنده را از محصولات مشابه در بازار متمایز میسازد و همین تمایز در میان رقبا است که استراتژی برند را به یک عامل کلیدی برای کسبوکارها تبدیل کرده است. بهعبارتدیگر برند تجسم سمبلیک کلیه اطلاعاتی است که در خصوص کالا، خدمت و یا تولیدکننده خاصی به مشتریان و بهطور کل مخاطبان معرفی میشود. انجمن بازاریابی آمریکا در تعریفی برند را یک نام، علامت، نشانه، طرح یا ترکیبی از اینها، جهت شناسایی کالاها و خدمات یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان و تمایز آنان از رقبایشان تعریف کرده است.
حضور برند در حوزه بازاریابی به قرن ۱۹ میلادی و رواج کالاهای بستهبندیشده بازمیگردد. تولید انبوه در کارخانهها، تولیدکنندگان را وادار به ایجاد برند کرد تا محصولاتشان در بازارهای وسیع شناخته شوند و البته تفاوت خود را با دیگر محصولات هم نشان دهند. به همین دلیل است که دهه ۱۹۸۰ را دهه شکفتی برند میدانند.
بهطورکلی سه گروه از محصولات هستند که معروفیت برند در انتخاب کالا از اهمیت بالاتری برخوردار که عبارتند از:
برند فواید متعددی برای کسبوکارها به همراه دارد که ضرورت تصمیمگیری صحیح و انتخاب بهترین استراتژی برند در شروع کسبوکارها را ایجاد میکند. مهمترین فایده برند تولید ثروت است در حال حاضر، ۳۳% از ثروت جهانی مربوط به برندها است. ارزش داراییهای نامشهود ۱۰۰ شرکت برتر در سال ۲۰۰۲ بالغبر ۷۰% کل ارزش داراییهای آنها بوده است. به بیانی دیگر، انتخاب استراتژی برند مناسب در شروع کار کسبوکارهای موفق ارزشآفرینی بالایی برای آنها به دنبال داشته است.
همچنین مطابق نشریه Business Week ارزش ۱۰۰ برند نخست جهان در سال ۲۰۰۶ میلادی، ۱۰۸۹ / ۸۱۹ میلیارد دلار است. این رقم حدوداً برابر با درآمد ناخالص ملی ۶۳ کشوری است که از سوی بانک جهانی کشورهای کمدرآمد نامیده شده و نیمی از جمعیت جهان را در خود جایدادهاند. در اقتصاد کنونی، کشورهای جهان سوم جهت تأمین مواد اولیه، تولید و تأمین نیروی کار برای شرکتهای صاحبنام بینالمللی، به سود ناچیزی بسنده کردهاند و در مقابل ملل ثروتمند پس از بستهبندی، برندینگ و خردهفروشی محصول نهایی حاشیه سود بزرگی برای خود طلب می کنند.
در یک نگاه کلی، سه رویکرد نسبت به موقعیت نام تجاری شرکتهای بینالمللی وجود دارد. این رویکردها منجر به شکلگیری سه نوع نام تجاری بینالمللی میشوند.
این نامهای تجاری پس از ورود به یک کشور ویژگیهای محلی و بومی آن کشور را اتخاذ مینمایند. بهاینترتیب مصرفکنندگان بهغلط تصور می کنند این محصول تولید کشور خودشان است.
این نامهای تجاری در صددند با سرمایهگذاری و حفظ ملیت و هویت اصلی خود و با ارائه تصویری جذاب از کشور سازنده در ذهن مصرفکنندگان، نام تجاری خود را به موقعیت برتر در بازار رسانده و در بیرون از مرزهای خود بهعنوان یک محصول خارجی شناخته شوند. (لوازمخانگی کوچک مانند جاروبرقی، پلوپز و…)
بسیاری از نامهای تجاری بدون اتخاذ یکی از دو رویکرد بالا بهنوعی متعلق به ناکجاآباد هستند و خود را به هیچ کشور و مرز جغرافیایی متعلق نمیدانند. مصرفکنندگان نیز هیچ اطلاعی در مورد ملیت آنها نداشته و به دانستن این موضوع نیز علاقهای ندارند.
متن فوق بخشی از مقاله استراتژی برند است که توسط سینا خانبلوکی تهیهشده است. برای مطالعه کامل در خصوص برندینگ و انتخاب بهترین استراتژی برند در جهت رسیدن به سهم بیشتر بازار میتوانید فایل PDF کامل این مقاله را از پایین دانلود نمایید. مجموعه Mshojaie.com باهدف کمک به افزایش معلومات دانشجویان درزمینۀ رشتههای مختلف از قبیل مدیریت، بازاریابی، کارآفرینی و …، اقدام به جمعآوری و انتشار تعداد متنوعی مقاله دانشگاهی و علمی درزمینههای مطرحشده نموده است. امید است که بتوانیم سهمی در جهت پیشبرد علم در میان دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه داشته باشیم.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]