اثر جهانی‌ شدن اقتصاد

گیمیفیکیشن - بازی - المان های بازی - قواعد بازی - بازاریابی - مانی شجاعی
ایجاد المان‌های بازی در فضاهای واقعی
تیر 29, 1398
زعفران - تجرت جهانی - تجارت زعفران - تجارت جهانی زعفران - کارآفرینی - کسب و کار - مانی شجاعی
صنعت زعفران ؛ تجارت رو به رشد جهانی
تیر 29, 1398
اقتصاد جهانی - جهانی‌ شدن - تجارت جهانی - رقابت جهانی - بازارهای جهانی - جهانی شدن - کسب و کار - کارافرینی - مانی شجاعی

اثر جهانی شدن اقتصاد

میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه

تقریباً همه مردم دنیا موافق با چنین نگرشی هستند که دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل‌شده است. رخداد وقایع، اکتشافات، تکنولوژی‌­ها و بحران­‌هایی که در دنیا رخ می­‌دهند به‌سرعت به اطلاع تمام مردم می‎رسند. جهانی‌ شدن را می­‌توان به شیوه‎های مختلفی توصیف کرد. ازنظر کوری (۲۰۰۰) پدیده جهانی‌ شدن به پدیده تبادل فرهنگی، تکنولوژی، سیاسی و اقتصادی بین المللی، سازمانی و شخصی گفته می‌­شود. این جریان تبادل­ات سبب و هزینه‌ساز به‌هم‌پیوستگی و ارتباط در تمامی سطوح می­‌شود، سطوح فردی، سازمانی و حتی ملی.

این ارتباط و به‌هم‌پیوستگی که خاص پدیده جهانی‌ شدن و مشخصه اصلی آن است، فرصت‌­های زیادی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌­دهد همچون دسترسی به بازارهای بزرگ دسترسی به تکنولوژی‌های مدرن، خدمات و محصولات متنوع و مدرن و موانع محدودتر مربوط به جریان­‌های سرمایه و تجارت. بنابراین هر شرکت و سازمانی باید قابلیت­‌هایی را کسب کند تا به کمک آن‌ها فرصت­‌های جدید حاصل از جهانی‌ شدن را شناسایی و از آن‌ها بهره ببرد.

جهانی‌ شدن با مشکلات متعددی نیز همراه است همچون آزاد شدن بازارها و رقابت گسترده، کاهش فرصت­‌های شغلی داخلی و درآمدها و ایجاد نوسانات اقتصادی، بازارهای به‌هم‌پیوسته منسجم، بحران­‌های دوره‌­ای، موانع غیرتعرفه‌­ای تجارت و توزیع مسائل جهانی و مسائل جدید امنیتی، بسیاری از سرمایه‌گذاران را از قعالیت، بخصوص در کشورهای توسعه‌نیافته که فاقد توانمندی لازم جهت کنترل و مدیریت مشکلات و موانع ناشی از جهانی‌شدن هستند، منصرف می‎کنند.

جهانی‌ شدن - اقتصاد جهانی -بازرگانی جهانی -بازارهای جهانی - کشورهای کمتر توسعه یافته - کشورهای توسعه نیافته - کسب و کار - استارتاپ - مانی شجاعی

 

جهانی‌ شدن

جهانی‌ شدن عملکرد اجرای استراتژی­‌های تجارت بین المللی را تسهیل ساخته است و به‌تبع آن کشورها توسعه‌یافته و موانع تجاری نیز کاهش می‌­یابند؛ بنابراین وجود موانع کمتر تجاری سبب توزیع و گستردگی تکنولوژی­‌ها، سیستم­‌های ارتباطی، سیستم‌­های حمل‌ونقل و عملیات­‌های لجستیکی می­‌گردد که همگی این‌­ها رابطه بین شرکت و خریداران، توزیع‌کننده‌ها و بقیه سرمایه‌گذاران جهانی را شکل می‌­دهند. البته اثر جهانی‌شدن را می‌­توان درکل بازارها مشاهده و تجربه کرد بااین‌حال برخی کارشناسان بر این عقید‌ه‌­اند که کشورهای توسعه‌نیافته توانمندی لازم جهت بهره‌برداری از مزیت­‌های جهانی‌شدن را ندارند.

بخوانید  تریز TRIZ

 

تأثیر جهانی شدن بر شرکت‌های کوچک و متوسط

در مورد اثرات جهانی‌ شدن بر شرکت­‌های کوچک و متوسط در کشورهای نه‌چندان توسعه‌نیافته، آیورز و ورگارا (۲۰۰۶) شرکت­های کوچک و متوسط کشور شیلی را مورد بررسی قرار دادند و عنوان کردند که بازارها و صنایعی که بیشتر در معرض رقابت جهانی قرار دارند، کارکرد تجاری موفق­‌تری را دنبال می­‌کنند و اشتغال­زایی بیشتری نیز به همراه دارند.

جهانی‌ شدن - بازارهای جهانی-رقابت جهانی-موفقیت جهانی-تجارت بین الملل-کسب و کار-مانی شجاعیوانگ و چمیناد (۲۰۰۸) اثبات کردند که جهانی‌شدن به شرکت­‌های منطقه بنگالاره در هندوستان این امکان را داد تا از مزیت­‌های حرفه­‌ای خود در صنعت نرم‌افزار بهره‌ برده و با بازار بین‌المللی رقابت کنند. همچنین عنوان می­‌کنند که این شرکت­‌ها تحت حمایت سیاست­‌های دولتی موانع بازار را، از طریق ارتقاء سیستم نوآوری با یادگیری ارتباطی و توزیع محصولات و خدمات در سطح بین المللی رفع کردند و برای تحقق اهدافشان از شبکه­‌های بین المللی برای رفع محدودیت فقدان مشتریان محلی و منطقه­‌ای استفاده کردند.

تحقیقی که آواوه (۲۰۰۹) انجام داده نشان می‌دهد که چگونه یک صنعت یا بازار داخلی میخ‌سازی در غنا که با رقابت گسترده جهانی روبرو شده، عملکرد رقابتی ضعیفی داشت و از رقبای تولیدکننده‌ی میخ در چین و هندوستان عقب افتاد و محصولات این دو کشور بازار غنا را در دست گرفتند. این موضوع برای صنایع دیگر غنا هم اتفاق افتاد. بسیاری از این کشورها نمی­‌توانند سهم برابری از مزیت­‌ها و امتیازات جهانی‌شدن داشته باشند و شرکت­‌های آن‌ها با موانعی همچون فقدان منابع تولید، سیستم بانکداری و سیاست­‌های دولتی مواجه هستند که اجرای تجارت در بازارهای پررقابت جهانی را دشوار می­سازند.

بخوانید  نگاهی به کارآفرینی اجتماعی

باوجود اینکه جهانی‌ شدن رشد و توسعه اقتصادی را افزایش داده است، اما امتیازات جهانی‌شدن بین همه کشورها به شکل برابر توزیع نشده است. برای آشنایی بیشتر با موانع پیشروی کشورهای کمتر توسعه یافته، دانلود و مطالعه فایل PDF کامل این مقاله که حاصل پژوهش‌های خانم شیرین عبدالکریمی است مفید خواهد بود.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

 

در پایان جهت گسترش اطلاعات مخاطبان این مطلب، در لینک زیر کتابی مرتبط، برای شما عزیزان قرار گرفته است. امید است مطالعه‌ی آن برای شما سودمند واقع شود.

لینک کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.