آموزش کارآفرینی ؛ راهکار برون رفت از شرایط بد اقتصادی

کارمندیابی
کارمندیابی و فرایند استخدام
شهریور 4, 1398
استراتژی‌های قیمت‌ گذاری
بررسی استراتژی‌های قیمت‌ گذاری
شهریور 4, 1398
آموزش-کارآفرینی-آموزش کارآفرینی-توسعه اقتصادی-کسب و کار-خلاقیت-مانی شجاعی

آموزش کارآفرینی

میانگین زمان مطالعه: 4 دقیقه

امروزه یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای تمام جوامع دغدغه‌ای بزرگ محسوب می­شود و مردم هر جامعه­ بیشتر وقت و انرژی خود را صرف پیشرفت خود و جامعه در این زمینه می­‌کنند، حوزه­ی مسائل اقتصادی است. یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش پیشرفت یک جامعه، ارزیابی وضعیت اقتصادی آن جامعه است و همان‌طور که می‌دانید کشور ما در سال‌های اخیر شرایط نامناسبی را در حوزه­‌ی اقتصاد تجربه کرده است؛ ازاین‌رو یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که می‌­توان در راستای خروج از شرایط نامناسب کنونی و حرکت به سمت رشد اقتصادی پایدار اتخاذ کرد، هدایت نیروی انسانی به سمت کارآفرینی و خوداشتغالی است. برای دستیابی به این هدف نیز لازم است ابتدا آموزش‌های لازم برای افراد در نظر گرفته شود تا بتوانند نقش خود را به‌عنوان کارآفرین موفق به‌خوبی ایفا کنند.

ازآنجاکه در فرهنگ جامعه‌­ی ایرانی کارآفرینی جایگاه چندانی ندارد، هدایت کردن جامعه به این سمت‌وسو، کمی مشکل است. از طرفی برای تربیت افرادی که در آینده نقش کارآفرینی را در جامعه ایفا کنند، نیازمند آموزش‌های خاصی هستیم ازجمله: تشخیص و تحلیل فرصت‌ها، تنظیم طرح تجاری (Business Plan) به‌منظور ترسیم مسیر کسب‌وکار از ابتدا تا انتها، تأمین و مدیریت منابع موجود، جستجوی منابع جدید و برنامه‌ریزی مناسب جهت تخصیص منابع، آشنایی با نیازهای بازار، آشنایی با اصول اقتصاد و مهارت‌های عدیده­ی دیگری که برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین موفق به‌شدت موردنیاز هستند و … .

از سوی دیگر آموزش کارآفرینی یک فرآیند یادگیری پیوسته و مادام‌العمر‌است که باید هر چه زودتر و از سنین کودکی و نوجوانی شروع‌شده و تا سنین بزرگسالی ادامه یابد و فرد همواره باید به دنبال یادگیری مطالب و مهارت‌های جدید برای توسعه­‌ی کسب‌وکار خود باشد.

بخوانید  دورکاری، زمینه‌ساز کارآفرینی متناسب با فناوری‌های نوین

 

کارآفرینی-موفقیت-توسعه اقتصادی-کارآفرین-مانی شجاعی-آموزش کارآفرینی

دلایل عدم تمایل افراد به ورود به عرصه‌­ی کارآفرینی

همان‌طور که بیان شد، عدم وجود فرهنگ کارآفرینی از یک‌سو و سختی آموزش افراد به‌منظور تربیت افرادی که توانایی کارآفرینی داشته باشند از سوی دیگر مهم‌ترین مشکل در راه آموزش منابع انسانی کارآفرینی است. علاوه ‌بر این، مادام‌العمر بودن فرآیند آموزش کارآفرینی و هم‌چنین خطرات احتمالی که برای یک کارآفرین وجود دارد نظیر ورشکستگی و … سبب می­شود افراد جامعه تمایل چندانی به ورود به این عرصه از خود نشان ندهند؛ اما بنا به دلایل متعدد ناگزیر به آموزش افرادی برای بازی کردن نقش کارآفرین در جامعه هستیم.

 

تعریف کارآفرینی

در یک تعریف ساده کارآفرینی فرآیندی است که شامل دو بخش عمده می­‌شود: طراحی یک کسب‌وکار جدید و به اجرا درآوردن آن که البته معمولاً با ایجاد یک کسب‌وکار کوچک شروع‌شده و در صورت کسب موفقیت، در آینده گسترش‌یافته و مجموعه­‌ی بزرگ‌تری را تشکیل خواهد داد. اگر بخواهیم تعریف جامع‌تر و دقیق‌تری از کارآفرینی ارائه دهیم می‌توان آن را ظرفیت و علاقه‌مندی، برای سازمان‌دهی و توسعه یک کسب‌وکار جدید و مدیریت مخاطرات احتمالی آن به‌منظور ایجاد ارزش‌افزوده در قالب محصولات / خدمات تعریف کرد.

 

اهمیت و ضرورت آموزش کارآفرینی

کارآفرینی-کسب‌وکار کوچک-ضروت کارآفرینی-آموززش کارآفرینی-ضرورت آموزش کارآفرینی-مانی شجاعیکارآفرینی به‌عنوان موتور محرک اقتصاد جامعه عمل می­کند و بدون آن، عملاً چرخ اقتصاد یک کشور از حرکت خواهد ایستاد. تولید ثروت و بخش عظیمی از شغل‌های موجود، مرهون وجود کسب‌وکارهای کوچکی است که توسط کارآفرینان ایجادشده و بسیاری از آن‌ها نیز در آینده به کسب‌وکارهای بزرگ‌تری تبدیل خواهند شد.

افرادی که به‌عنوان کارآفرین در اقتصاد کشور نقش ایفا می­کنند، همواره از اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس بالاتری در جامعه برخوردار خواهند بود و این موضوع درنهایت سبب خواهد شد تا فردی که مدیریت یک مجموعه را بر عهده دارد، ازنظر روحی و معنوی قدرتمندتر باشد و در مواجهه با دشواری‌های کار، عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارد. در این میان شاید مهم‌ترین ضرورت آموزش کارآفرینی و برجسته‌ترین خصوصیت یک کارآفرین که در حال حاضر اقتصاد کشور بدان نیازمند است، تربیت افرادی باقدرت مدیریت بالا است.نظام

بخوانید  افزایش انگیزش کارکنان و تأثیر آن در بهره‌وری

تربیت کارآفرینانی که با توجه به مشکل محدودیت منابع، قادر باشند مجموعه­‌ی تحت هدایت خود را به نحوی مدیریت کنند که با استفاده از منابع محدود فعلی، بیشترین بازده ممکن را ایجاد کنند مهم‌ترین اولویت برای هر جامعه و سازمان، از کوچک تا بزرگ است. به‌عبارت‌دیگر نیاز امروز اقتصاد کشور تربیت افرادی است که این توانایی را داشته باشند تا فرآیندهایی را که منجر به تولید محصولات / خدمات می­شوند، به نحوی بهینه کنند که دستیابی به حداکثر بازدهی میسر گردد.

البته قطعاً می­توان اهمیت آموزش کارآفرینی را از ابعاد متعدد دیگر نیز موردبررسی قرارداد. عوامل متعددی در رشد و گسترش این آموزش‌ها دخیل هستند، از دولت و دانشگاه‌ها تا ویژگی‌های شخصی هر فرد همچون خلاقیت، سخت‌کوشی و … . برای آشنایی با این عوامل و همچنین راهکارهای توسعه فرهنگ کارآفرینی دانلود و مطالعه فایل PDF کامل این مقاله حاصل پژوهش‌های آقای حسین عموزاد خلیلی، خانم سپیده آیانی و رضا توکلی است و در کنفرانس ملی کارآفرینی، خلاقیت و سازمان‌های آینده منتشر شد، مفید خواهد بود.

 

 

 

شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید

[restrict]

دریافت PDF کامل این مقاله

دانلود PDF

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.