میانگین زمان مطالعه: 3 دقیقه
امروزه وسایل الکترونیک و دنیای مجازی بهتمامی زندگیها راه پیداکردهاند و در هر نقطه از دنیا که آثاری از تمدن دیده میشود ریشه گسترانیدهاند. به همین جهت همهی انسانها تلاش میکنند تا جایی که امکانپذیر باشد، بهمنظور تسهیل انجام امور روزمره خود از وسایل الکترونیک و فضای مجازی بهرهمند شوند و تقریباً هیچ حوزهای از این موضوع مستثنا نیست.
در دنیای امروز دیگر پذیرفته نیست که برای انجام یک فرآیند معین که راههای آسان و در دسترس برای آن وجود دارد، به سراغ روشهای سخت، وقتگیر و قدیمی برویم؛ ازاینرو دنیای مجازی بر همهی ابعاد زندگی انسان سایه افکنده و یکی از مهمترین ابعاد زندگی بشر، کسبوکارها و مسائل اقتصادی است. یکی از مهمترین مسائلی که در همهی حوزهها ازجمله حوزهی اقتصاد و علیالخصوص در زمینهی کارآفرینی با آن مواجه هستیم، بحث آموزش است و همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، امروزه شیوههای سخت و سنتی در آموزش هم، رفتهرفته جایگاه خود را به آموزش الکترونیک بخشیده است.
اکنون بیایید از زاویهای دیگر به موضوع آموزش الکترونیک نگاه کنیم. آیا تنها به این دلیل که این نوع از آموزش، کار را برای افراد آسانتر میکند باید آن را جایگزین روشهای سنتی و قدیمی کرد؟ پاسخ منفی است.
اگر با یک دید جامع به این موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم که این نوع از آموزش نهتنها سبب تسهیل فرآیند آموزش میشود، بلکه کاهش هزینهها، افزایش کارآیی و گستره عملکرد، گسترش بیشتر حیطه آموزشی و … را نیز موجب خواهد شد. اینها همه و همه دلایلی هستند که ما را مجاب میکنند تا به آموزش الکترونیک رویآوریم. از سوی دیگر ما با پدیدهای به نام کارآفرینی روبرو هستیم که برخلاف دنیای مجازی، که چند دهه بیشتر از عمر آن نمیگذرد، قرنها است توجه جوامع و حکومتها را به خود معطوف ساخته است. بشر همواره به دنبال راههایی برای کسب منافع بیشتر از طریق ایجاد کسبوکارهای نو و ایدههای جدید در کنار گسترش کسبوکارهای خرد و ایجاد مجموعههای بزرگتر بوده است.
اکنون سؤال اینجاست که آیا میتوان این دو پدیده را که یکی رهآورد چند دهه اخیر و بهاصطلاح عصر ارتباطات است و دیگری پیشینهای بهاندازهی تاریخ تمدن بشر دارد، در یکدیگر ادغام کرد؟
آنچه بشر امروز را وادار میکند که در راستای ادغام این دو پدیده تلاش کند، پاسخگو نبودن روشهای قدیمی به نیازهای اوست. نیازهایی که در گذر زمان دچار دگرگونی میشوند و عواملی نظیر وضعیت اقتصادی جامعه، سطح رفاه عمومی، سطح اندیشه مردم جامعه و میزان آگاهی آنها، فضای اجتماعی و عواملی ازایندست، در ایجاد این دگرگونیها نقش دارند.
از طرفی ویژگیها و پیچیدگیهای عصر حاضر موجب شده است که انسانها دچار نوعی سردرگمی شوند و برای خروج از این وضعیت نیاز دارند دانستهها و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. بدین ترتیب عامل دیگری به نام آموزش و ارتباط مؤثر به وجود میآید و بدیهی است که در جهت تسهیل این ارتباط، انسانها از ابزارهای ارتباطی مدرن بهره میگیرند.
یکی دیگر از مشکلاتی که بشر امروز با آن مواجه است، کمبود فرصت است و اینکه افراد ترجیح میدهند زمان خود را در جهت کسب درآمد صرف کنند. در این نقطه علاوه بر کمبود فرصت، مشکل دیگری که ایجاد میشود ناامن بودن فضای کسبوکار و عدم وجود امنیت شغلی برای افرادی است که تحت هدایت دیگران به فعالیت اقتصادی مشغولاند؛ این مشکلات، به ترتیب باید از راهکارهای آموزش الکترونیک و کارآفرینی بهره گرفت و درنهایت باید گفت که ادغام آموزش الکترونیک، ارتباط مؤثر و کارآفرینی، میتواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای بشر در بُعد اقتصادی زندگی باشد.
ایجاد کارآفرینی چندلایه و همچنین توسعه جغرافیایی و موضوعی کارآفرینی در قالب یک سازمان، تابع راهکارها و آموزشهایی مشخص و عملکرد برنامهریزیشده است. برای آشنایی با این راهکارها و برنامهها دانلود و مطالعه فایل PDF کامل این مقاله که توسط آقای محمد آکوچکیان تهیه و تنظیم شده و در کنفرانس ملی کارآفرینی، خلاقیت و سازمانهای آینده منتشرشده است، مفید خواهد بود.
شما می توانید فایل PDF کامل این مقاله را پس از ثبت نام یا ورود دریافت نمایید
[restrict]
دریافت PDF کامل این مقاله
[/restrict]